Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Στόχος είναι η Ελλάδα να μετατραπεί σε ασιατική χώρα χαμηλού εργατικού κόστους»…


Quantcast
Την πλήρη αντίθεσή της στο «κούρεμα» μισθών που επιχειρείται στον ιδιωτικό τομέα εκφράζει σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Οπως τονίζει, «το νέο “ κούρεμα” και η ισοπέδωση των μισθών που επιχειρείται στον ιδιωτικό τομέα στρώνει το έδαφος για “ φθηνή” και “ ευέλικτη” εργασία και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε “ Ασιατική” χώρα, χαμηλού εργατικού κόστους».
Και συνεχίζει: «Το μύθευμα ότι η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών Μμε επιχειρήσεων περνάει μέσα από το μισθολογικό κόστος έχει στόχο να αρθούν όλα τα “ εμπόδια” που προβλέπει η υφιστάμενη ελληνική νομοθεσία στις εργασιακές σχέσεις, διευκολύνοντας την είσοδο νέων πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων στην άσκηση δραστηριοτήτων, κυρίως στους τομείς του λιανικού εμπορίου.
Πολλοί, μάλιστα, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που ενδιαφέρονται για το μερίδιο των “ δοκιμαζόμενων” Μμε ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων “ συμπτωματικά” έχουν την έδρα τους στις ανεπτυγμένες χώρες των δανειστών μας».
Στις συστάσεις για μειώσεις μισθών από 7% έως 15% στον ιδιωτικό τομέα και στην πίεση προσαρμογής του νόμου υπέρ των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, η ΕΣΕΕ απαντά ότι το ελληνικό εμπόριο δεν επιθυμεί να αλλάξει το εισόδημα του μέσου Έλληνα προς το χειρότερο και δεν συμφωνεί με αυτές τις μεθοδεύσεις. Αντιθέτως, δηλώνει ότι θα προχωρήσει στην υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης του Εμπορίου με την ΟΙΥΕ, σύμφωνα με τους όρους της ΕΓΣΣΕ.
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας, μας είναι ήδη γνωστό, όπως και αυτά που θα συμβούν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ, τα ερωτήματα των εργοδοτών για διευκρινίσεις εφαρμογής των ειδικών συμβάσεων ξεπερνούν τα 1.000, ενώ στα Πρωτοδικεία έχουν κατατεθεί πάνω από 600 αιτήσεις δημιουργίας εργασιακών σωματείων σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχει εκπροσώπηση.
Μήπως η μαζική προετοιμασία για αύξηση επιχειρησιακών συμβάσεων και η έκρηξη των ευέλικτων μορφών εργασίας το επόμενο διάστημα, προετοιμάζει την ελληνική αγορά για νέα “ αυτόνομη” εισβολή πολυεθνικών μεγαθηρίων;» καταλήγει η ΕΣΕΕ.
xrimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου