Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Λίπος στον εγκέφαλο...

  • Είναι δυνατόν να υπάρξει λίπος στον εγκέφαλο; Και αν ναι, πώς δημιουργείται; Τι επιπτώσεις έχει στην εγκεφαλική λειτουργία και στον κοινωνικό περίγυρο;
  • Τα ερωτήματα αυτά απασχόλησαν ομάδα ειδικών και μετά από έρευνα βρέθηκε ο άνθρωπος που ανέπτυξε (χωρίς κλινικά πειράματα) άγνωστη ποσότητα λίπους στον εγκέφαλό του. Τα αποτελέσματα της κοινωνικής του συμπεριφοράς και αντίληψης, όσο και ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου του, έχουν τρομάξει την επιστημονική κοινότητα.
«Η προσπάθεια που κάνουμε να μετατρέψουμε το ΔΝΤ σε μπαμπούλα είναι πολύ λανθασμένη» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και υποστήριξε ότι ο διεθνής οργανισμός έχει παρέμβει με αποτελεσματικότητα σε πολλές χώρες.
Με αφορμή τη δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ από το Δεκέμβριο του 2009, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «με τα δεδομένα που υπήρχαν βρίσκει παράξενο να μη συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ΔΝΤ για τα δύσκολα δεδομένα της χώρας».

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε ότι σε πολλές περιπτώσεις το ΔΝΤ εμφανίζει λιγότερες απαιτήσεις σε σχέση με την ΕΕ, θέτοντας ως παράδειγμα το ζήτημα ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.
Εξάλλου παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «έχει επανέλθει η αδράνεια των θεσμών».
Συγκεκριμένα, εντόπισε το πρόβλημα σε ζητήματα συναρμοδιότητας των υπουργείων. Όπως είπε, οι κατακόρυφες διασυνδέσεις δεν πρέπει να είναι σημαντικότερες από την οριζόντια αλληλεγγύη, που είναι η συναρμοδιότητα.
Κατακρίνοντας την πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «παραμύθια για μικρά παιδιά» τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη όσο υπάρχει έλλειμμα.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ στις οποίες μεταξύ άλλων ανέφερε πως «εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», σημείωσε πως «το πρόβλημα της κ. Παπαρήγα είναι ότι έχει μια σειρά ψευδαισθήσεις, πιστεύει ότι ο κόσμος σκέφτεται όπως αυτή νομίζει».
ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου