Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Corriere: «Άραβας τρομοκράτης στην Ελλάδα»

«Άραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση», σύμφωνα με σαββατιάτικο δημοσίευμα της δημοσιεύει της φύλλο η εφημερίδα «Corriere Della Sera». 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου, «ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».  
Σύμφωνα με την «Corriere Della Sera», ο συγκεκριμένος τρομοκράτης είναι μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην αλ-Κάιντα και έχει «υπό τις εντολές του» σειρά εξτρεμιστών. 
Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως «ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του». 
Σύμφωνα δε με συνεργό του που συνελήφθη πρόσφατα στο Λίβανο, ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια που έλαβε από ιμάμη, και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει το «επάγγελμα του τρομοκράτη με μία άνετη και ευχάριστη ζωή». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία το 2006. Η έκρηξή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.  
Πάντα κατά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, η τρομοκρατική οργάνωση «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στρατολογεί τα μέλη της στη Συρία, την Υεμένη, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την Παλαιστίνη. Η μέθοδος που ακολουθεί είναι εκείνη της αλ-Κάιντα και έως τώρα θεωρούσε κύριο στόχο της τις δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο. Επειδή εσχάτως οι επικεφαλής της οργάνωσης μπήκαν στο στόχαστρο των υπηρεσιών δίωξης στη χώρα δράσης τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη μέθοδο της «διασποράς των μελών».  
Τέλος, η εφημερίδα δημοσιεύει ότι στην Ελλάδα ο Ταλέμπ φέρεται να χρησιμοποιεί μικρά διαμερίσματα, να καταφέρνει να βρίσκει χρήματα και διαβατήρια και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει, αν χρειασθεί, πολλαπλούς τρόπους διαφυγής.  
Πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ σημείο αναφοράς της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Αθήνα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, «αντικαταστάθηκε» πριν από έναν χρόνο. 
Επισήμως, πάντως, το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα, ενώ πηγή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως δεν υπάρχει πληροφόρηση για παρουσία του Ταλέμπ στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου