Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Επαναφέρει η ΝΔ το αίτημά της για απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Μιλά για «ομολογία αποτυχίας»
Το ερώτημα πώς ο υπουργός Οικονομικών «μπορεί και παραμένει στη θέση του» επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι «πέραν των παραμβάσεων 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012- 2014 η κυβέρνηση θα εντάξει στο σχέδιο και πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως επί παραδείγματι το μισθολόγιο του Δημοσίου».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιοματικής αντιπολίτευσης Γιάννηης Μιχελάκης υπενθύμισε δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές» και συμπληρώνει:
Σήμερα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλει νέα μέτρα, που είναι έξι φορές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που έγιναν το 2010. Κάνει όσα -κατά τη δική του δήλωση- αποτελούν απόδειξη αποτυχίας. Μετά από αυτό, τι σκοπεύει ο ίδιος να πράξει; Μπορεί και παραμένει ακόμη στη θέση του;».
Στο ίδιο πνεύμα, νωρίτερα, και ο αναπληρωτής τομέαρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Η αναθεώρηση του 'Μνημονίου' αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής. Αναδεικνύει τις Κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα για το 2011, περικλείει περισσότερα «μη-καθορισμένα» μέτρα για το 2012-2014. Καθιστά επιβεβλημένη την αλλαγή της Κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη».
Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τόσο τη συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία υπογραμμίζεται η υστέρηση εσόδων και ζητούνται περαιτέρω μέτρα 8 δισ. ευρώ.
«Η έκθεση της Κομισιόν αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην παραπέρα δραστική μείωση των μισθών, την "απελευθέρωση της αγοράς εργασίας", δηλαδή γενίκευση της προσωρινής - ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή των δαπανών στην Υγεία και στις εναπομείνασες κοινωνικές δαπάνες, για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέα φορολογικά βάρη, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και νέες ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις» αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Καμιά σημασία σε όσα λέει η κυβέρνηση, μέσω του κ. Παπακωνσταντίνου. Η οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση είναι μονόδρομος για την απόκρουση και ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου