Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το παρελθόν του Καλόπουλου(Βίντεο)

Η διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλου δεν ήταν η πρώτη σε ντέρμπι "αιωνίων". Το RedPlanet.gr "θυμάται" τις δύο προηγούμενες που ήταν καθαρά "εχθρικές" προς τον Ολυμπιακό.
Ο Δημήτρης Καλόπουλος με την κάκιστη απόδοσή του έδωσε το καλύτερο άλλοθι στους διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ ώστε να δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους την ακόμα μία χαμένη χρονιά που ολοκληρώνεται. Από το βράδυ του Σαββάτου, για όλα τα δεινά του "τριφυλλιού" φταίει ο διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Και τί δεν έχει ακουστεί;
Ο μεγάλος αγώνας του Σαββάτου δεν ήταν το μοναδικό ντέρμπι "αιωνίων" το οποίο έχει διευθύνει ο Μακεδόνας ρέφερι. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έχει σημαδέψει με την παρουσία του ακόμα δύο ντέρμπι και αντιθέτως με ό,τι λέγεται τώρα, η διαιτησία του ήταν καθαρά "εχθρική" απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2005-06, ο Καλόπουλος έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι στη βουτιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου στα χέρια του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Αντώνη Νικοπολίδη. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να φέρει εις πέρας το έργο του αφού οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς ανώτεροι και πήραν τη νίκη με 3-2.




Δύο χρόνια μετά, τη σεζόν 2007-08, ο Θεσσαλονικιός επέστρεψε πιο αποφασισμένος. Στο 14' ο Βύντρα κάνει άσχημη μπαλιά προς τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με μια απέλπιδα προσπάθεια γύρισε την μπάλα στον Εντόι που "νίκησε" τον Νικοπολίδη και έκανε το 0-1. Λεπτομέρεια; Η μπάλα είχε βγει καθαρά άουτ πριν την πασάρει ο Σαλπιγγίδης. Ο διαιτητής όμως δεν είδε τίποτα και έδειξε σέντρα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με κοντινή προβολή του Παρασκευά Άντζα στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου. Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Εκεί χρειάστηκε η βοήθεια του Καλόπουλου. Στο 63' ο Νίλσον βγήκε στα δεξιά κ επιχείρησε τη σέντρα. Ο Άντζας έπεσε σε τάκλιν, η μπάλα πέρασε από κάτω του και βρήκε στο χέρι του Δραμινού αμυντικού. Καθαρή περίπτωση ακούσιου, αλλά ο Θεσσαλονικιός "άρχοντας" του αγώνα σφύριξε την "εσχάτη των ποινών". Ωστόσο, υπολόγισε χωρίς τον Νικοπολίδη, ο οποίος απόκρουσε το πέναλτι του Παπαδόπουλου και το ματς έληξε 1-1.

Είναι τουλάχιστον αστείο να χαρακτηρίζεται "φιλικός" προς τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Καλόπουλος, αφού το παρελθόν του μόνο ως τέτοιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ένας κακός διαιτητής έδωσε το "πάτημα" στον Παναθηναϊκό για να δικαιολογήσει μία ακόμα ήττα από τον αυτοκράτορα του ελληνικού πρωταθλήματος. Και από τα παρεπόμενα του σαββατιάτικου ντέρμπι φαίνεται η διαφορά των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε καθόλου στις αλλεπάλληλες "σφαγές" του συγκεκριμένου διαιτητή, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει φέρει "τούμπα το σύμπαν ολόκληρο", βρίσκοντας το άλλοθι για όλα τα άσχημα που τον ταλαιπωρούν τους τελευταίους μήνες και μεταφέροντας το ενδιαφέρον των οπαδών του από τα διοικητικά, στην ήττα τους από τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου