Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγή σελίδας στην Αίγυπτο

Τέλος εποχής για τον Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο. Ο 82χρονος Μουμπάρακ παραιτήθηκε ύστερα από 30 χρόνια στην προεδρία κάτω από τους έξαλλους πανηγυρισμούς του αιγυπτιακού λαού στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ το Ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο ανέλαβε τα ηνία της χώρας. 
Ο πανίσχυρος, κάτω από την παρούσα συγκυρία, αιγυπτιακός στρατός διαβεβαίωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει «τη νομιμότητα στην οποία προσβλέπει ο λαός της Αιγύπτου», καθιστώντας τούτο σαφές ώρες μόνον αφότου εγκατέλειψε την προεδρία ο Μουμπάρακ.
Στο στρατιωτικό ανακοινωθέν «χαιρετίζεται ο πρόεδρος Μουμπάρακ κι ό,τι προσέφερε στην Αίγυπτο - σε καιρούς ειρήνης και πολέμου - επίσης για την πατριωτική του στάση που πάντοτε έθετε ως υπέρτερα τα συμφέρονται του αιγυπτιακού έθνους». «Λαμβάνουμε υπ'Α όψιν μας τη λαϊκή απαίτηση για μία ριζική αλλαγή και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο μελετά τις λαϊκές διεκδικήσεις [...] με νεότερα ανακοινωθέντα του θα δημοσιοποιούνται τα μέτρα, τα οποία θα λαμβάνονται», γράφει επίσης το ανακοινωθέν των ενόπλων δυνάμεων.
Ο λαός της Αιγύπτου μίλησε, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπαμα και πρόσθεσε ο στρατός θα πρέπει πλέον να διασφαλίσει ώστε η μετάβαση στη δημοκρατία να είναι αξιόπιστη στα μάτια των Αιγύπτιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου