Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Βαθιά εκτίμηση Ισραήλ για Ελλάδα

Το επόμενο βήμα η σύγκληση του Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου

ΜΕ«κορμό» την οικονομική συνεργασία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ αναπτύσσονται σε ένα πρωτοφανές εύρος δραστηριοτήτων και αποδίδουν ήδη «χειροπιαστά» αποτελέσματα προς αμοιβαίο όφελος.

Το επόμενο σημαντικό βήμα θα είναι η σύγκληση του Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου την άνοιξη, το οποίο θα ασχοληθεί με όλο το φάσμα των σχέσεων, την οικονομία, τον τουρισμό, την άμυνα, τον πολιτισμό, την ενέργεια.



Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Άριε Μέκελ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε για την ελληνοϊσραηλινή προσέγγιση, η οποία επισφραγίστηκε από την «ιστορική» ανταλλαγή επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών και έχει αποφέρει ένα «άνευ προηγουμένου» όγκο κοινών δραστηριοτήτων με «θεμέλιο λίθο» την οικονομική συνεργασία.

Αναφέρεται ιδιαίτερα στην αλματώδη ανάπτυξη της συνεργασίας στον τουρισμό, στις καινοτόμες μεθόδους διαχείρισης της γεωργίας και του περιβάλλοντος και πιστεύει ότι οι σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ έχουν τη δική τους αξία, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν αποτέλεσμα μιας συγκυρίας.

Εκφράζει τέλος τη βαθιά εκτίμηση που τρέφει το Ισραήλ για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι είναι προς το κοινό συμφέρον των χωρών μας να συνεργαστούν για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου