Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το σχέδιο της ανατροπής Μαρινάκη


Στο κενό έπεσε η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να αποπεμφθεί ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού από την προεδρία της Super League, λόγω των όσων συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο στο ντέρμπι «αιωνίων», στο Καραϊσκάκη.
Οι εκπρόσωποι των «πρασίνων» αποχώρησαν εκνευρισμένοι από τη συνεδρίαση, και ο «ερυθρόλευκος» Τύπος πανηγυρίζει σήμερα, μιλώντας για «στραπάτσο» του Παναθηναϊκού, που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ψήφους που απαιτούνταν για να ρίξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας του πρωταθλήματος.
Στο παρασκήνιο ωστόσο, εκείνο που συζητείται έντονα από χθες, είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα για την αλλαγή συσχετισμών στη Super League, που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, και αφού θα έχει ελαφρύνει το κλίμα πόλωσης που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν χθες 8 ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα, ο Πανσερραϊκός, ο Ηρακλής, ο Ατρόμητος και ο Εργοτέλης. Κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν 3 ΠΑΕ: Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης. Οι υπόλοιποι 6 εκπρόσωποι που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Super League, ψήφισαν λευκό: Ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης, η Λάρισα, η Καβάλα και… η ΕΠΟ.
Τα 6 λευκά, αν προστεθούν στα 3 «όχι» κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, διαμορφώνουν, όπως γίνεται αντιληπτό πλειοψηφία ανατροπής του προέδρου του Ολυμπιακού. Και το «κλειδί» των εξελίξεων το κρατάει η ΕΠΟ, δηλαδή ο Σοφοκλής Πιλάβιος, προνομιακός συνομιλητής του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, που φέρεται να έχει δεχθεί «κατσάδιασμα» από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για την εικόνα που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εκείνοι που ασχολούνται χρόνια με το ελληνικό ποδόσφαιρο, και πιο συγκεκριμένα με το… παρασκήνιό του, κατάλαβαν ότι χθες εστάλη ένα μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Απευθείας από τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Δηλαδή, την ΕΠΟ. Δηλαδή… τον Μισέλ Πλατινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου