Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το Μουσείο των Τατουάζ (Ολλανδία)


Στον αριθμό 130 της οδού Oudezijds Achterburgwal, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, ο παράξενος ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί ένα εξαιρετικά αλλόκοτο μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη των.. τατουάζ. Και λέω αλλόκοτο, γιατί δεν περιορίζεται μόνο σε φωτογραφίες από σχέδια ή ειδικά εργαλεία, αλλά προχωράει ένα βήμα πιο πέρα εκθέτοντας πραγματικά τατουάζ πάνω σε κομμάτια δέρματος ή σε ολόκληρα ανθρώπινα μέλη διατηρημένα σε φορμαλδεΰδη!
Επιπλέον, στη συλλογή υπάρχουν μουμιοποιημένα χέρια, φωτογραφίες από τατουάζ διάσημων προσώπων, σύνεργα σχεδίασης από την Ινδία, το Λάος και την Ιαπωνία, καθώς και μία μόνιμη έκθεση με φωτογραφίες από τις Ρωσικές φυλακές όπου κρατούμενοι σχεδιάζουν τατουάζ χρησιμοποιώντας ξυράφια, σπέρμα και γυαλιστικό παπουτσιών! Τέλος, σε διπλανό δωμάτιο, βρίσκεται ένα στούντιο σχεδίασης όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων το έμβρυο ενός σιαμαίου.. χοίρου, καθώς και ένα τεράστιο πέος σε βάζο!
Πατέρας του μουσείου είναι ο Hank Schiffmacher, ένας από τους γνωστότερους πανευρωπαϊκά σχεδιαστές που μεταξύ άλλων άφησε το «σημάδι» του στο δέρμα των Pearl Jam, Red Hot Chili Pepper και Ramones.
Το μουσείο είναι ανοικτό από Τρίτη έως Κυριακή, από το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, με αντίτιμο εισόδου λιγότερο από 5 ευρώ. Κρατήστε και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, 020 625 1565, γιατί το να χαθείς στο Άμστερνταμ δεν είναι διόλου δύσκολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου