Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πυρά κατά διαδηλωτών στο Μπαχρέιν (Βίντεο)

bahrein_stratos_12


Πυρ κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών άνοιξε την Παρασκευή ο στρατός, μετά τις κηδείες των τεσσάρων νεκρών διαδηλωτών. Δεκάδες τραυματίστηκαν στην πλατεία Μαργαριταριού, όπου χτυπά η καρδιά της εξέγερσης κατά της σουνιτικής δυναστείας των Χαλίφα. Η εκρηκτική κατάσταση στο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου, ανησυχεί την Ουάσιγκτον. Πιθανή αποσταθεροποίηση θα μπορούσε να φέρει το Μπαχρέιν στη σφαίρα επιρροής του σιιτικού Ιράν. Ματαίωσε την επίσκεψή του ο πρόεδρος της Γερμανίας, ενώ, η Βρετανία θα επανεξετάσει τις εξαγωγές όπλων και αστυνομικού εξοπλισμού.
Στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στην πλατεία Μαργαριταριού, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρώην βουλευτής Τζαλάλ Φιρούζ του σιιτικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Wefaq, το οποίο αποσύρθηκε την Πέμπτη από το κοινοβούλιο.
Οι διαδηλωτές βρισκόντουσαν νωρίτερα σε διάφορα άλλα μέρη της πρωτεύουσας, παρευρισκόμενοι στις κηδείες των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, διευκρίνισε.
Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Μαργαριταριού, όταν οι στρατιώτες που ανέλαβαν τον έλεγχό της μετά την επιδρομή της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σημείωσε.
"Υπάρχουν πολλές απώλειες, ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση", υπογράμμισε ο Φιρούζ.
Η αστυνομία δεν έχει ακόμη σχολιάσει την είδηση αυτή.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 231 τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από την επιδρομή της αστυνομίας στην πλατεία του Μαργαριταριού για τη διάλυση δια της βίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, την ώρα που οι περισσότεροι από αυτούς κοιμόντουσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου