Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: «Δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα»


«Κρίσιμος σταθμός» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα είναι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Δίνουμε μάχες εντός και εκτός για το συσσωρευμένο χρέος, γιατί στην κυβέρνηση αυτή έπεσε ο κλήρος να σηκώσει αυτό το βάρος. Πρόκειται για μία δύσκολη μετάβαση σε μία διαφορετική Ελλάδα».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την ευχή να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις στη σύνοδο, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση  του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

«Η 25η Μαρτίου είναι κρίσιμος σταθμός και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα. Μακάρι να υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις, αλλά είναι ένας σταθμός. Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά όποιο αποτέλεσμα το αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο βασιζόμενοι στις δυνατότητές μας. Η μιζέρια και η καταστροφολογία οδηγεί στην παραίτηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κρίση της Λιβύης, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία και το ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή, σημειώνοντας ότι «η επόμενη ημέρα θα μας βρει ενεργά παρόντες, ως πόλο σταθερότητας στην περιοχή».

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει θέση για την παρουσία της στην περιοχή, για τις σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, αλλά και για το ενδεχόμενο ενεργειακής κρίσης, λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε: «Επειδή κ. πρωθυπουργέ, οσάκις βγαίνετε στο εξωτερικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπολύει δέσμη μέτρων, ή εσείς να μη βγαίνετε ή να τον παίρνετε μαζί σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου