Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η κρίση στην Αίγυπτο φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα

Τι ανακοίνωσαν τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ευρώπης…
Στροφή σε Ελλάδα και Ισπανία κάνουν τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ευρώπης, αφού η κρίση στην Αίγυπτο τα έχει αναγκάσει να διακόψουν τα...ταξίδια τους σε Κάιρο και άλλους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.
Ειδικά για τη χώρα μας πάντως τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, αφού σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκτιμάται ότι η αύξηση των αφίξεων για το 2011 θα είναι πολύ μεγάλη.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το ποσοστό αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών φέτος στην Ελλάδα μπορεί να είναι και διψήφιο!
Το μεγαλύτερο τουριστικό πρακτορείο της Ευρώπης, το TUI Travel, ανακοίνωσε ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξο για το υπόλοιπο της χρονιάς, παρά την αναταραχή στη Βόρεια Αφρική» επειδή θα χρησιμοποιήσει άλλους προορισμούς αντί της Αιγύπτου ή της Τυνησίας. Το TUI εκτιμά ότι θα έχει κέρδη για το σύνολο του 2011, καθώς θα προσφέρει διακοπές σε άλλες περιοχές, όπως σε Ελλάδα και Ισπανία, για να αντισταθμίσει την επίπτωση στον ισολογισμό του, η οποία μπορεί να φθάσει έως τα 37 εκατ. ευρώ.
Αλλά και ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook, που μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι ελπίζει να καλύψει έδαφος με την οργάνωση ταξιδιών σε Ελλάδα και Ισπανία. Ηδη μάλιστα, οι κρατήσεις για Ελλάδα, μέσω Thomas Cook, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί κατά 20%.

Το ίδιο κλίμα αποτυπώνεται και στη διεθνή μηχανή κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων momondo.ru στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2010 και σε σύγκριση με τα τέλη της περασμένης χρονιάς τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Ισπανία (39%) και ακολουθούν Μαρόκο (38%), Άγιος Δομήνικος (37,5%), Κούβα (36,6%), Κύπρος (34%), Μαλδίβες και Σεϋχέλλες (30%), Ελλάδα και Ισραήλ (24%), Εμιράτα (18%), Τουρκία (16%), Ταϋλάνδη (11,5%).
«Πολλοί ήδη άρχισαν να σχεδιάζουν τις θερινές διακοπές τους. Τον Ιανουάριο παρατηρήσαμε ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον για τους ήδη παραδοσιακούς προορισμούς για Ρώσους, όπως Ισπανία, Μαρόκο, Κύπρος, Ελλάδα και Τουρκία, όπου και θα μοιραστεί κατά τα φαινόμενα το τουριστικό ρεύμα αυτό το καλοκαίρι» σχολίασε η Ι.Ριμπαλόφ στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, εκτιμώντας ότι η συμπεριφορά αυτή σχετίζεται με την πρόθεση να εξασφαλιστούν έγκαιρα σχετικά φθηνότερα τουριστικά πακέτα από τουρίστες, που είχαν συνηθίσει να επιλέγουν πιο οικονομικούς προορισμούς, όπως η Αίγυπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου