Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

mpoutarisΓεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1942 στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή του είναι από το Νυμφαίο Φλώρινας. Φοίτησε στο γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια και σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το Κολλέγιο Ανατόλια (Anatolia College) είναι ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1886 από Αμερικανούς ιεραπόστολους στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας. Το 1923 μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «Εβραίο-Μασόνου» ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
«Ελευθεροτυπία»
 
Δημοσιογράφος: Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;
Μπουτάρης: «Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. έχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».
 
Δημοσιογράφος: Έχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.
Μπουτάρης: «Για πρώτη φορά από τον πόλεμο... Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».
 
Δημοσιογράφος: Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;
Μπουτάρης: «Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».
 
Δημοσιογράφος: Δεν φοβάστε αντιδράσεις;
Μπουτάρης: «Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».
 
Δημοσιογράφος: Με στόχο;
Μπουτάρης: «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγιά-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».

Οι σχολιασμοί προς τον Εβραίο Μπουτάρη είναι περιττοί. Τα λέει όλα μόνος του στην συνέντευξή που του έγινε. Δείχνει ξεκάθαρα πόσο Εβραίος είναι, μα και την αγάπη του για αυτούς όπως και για τους μουσουλμάνους. Τείνουμε να ομολογήσουμε πως περιμέναμε κάποιες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις αυτές από τους «Ελληνάρες» της Θεσσαλονίκης, που θέλουν οι ανεγκέφαλοι μπουρδολόγοι να αποκαλούνται και απόγονοι του Έλλην Πελασγού Αλέξαντρου.
 
Ας μας πουν οι Θεσσαλονικείς πόσο Έλλην είναι.
Πόσο περήφανοι είναι για τον Εβραίο Δήμαρχο τους.

Είστε η ντροπή της Ελλάς.
Είστε ανούσιες ανθελληνικές μάζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου