Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Χειμερινό Ηλιοστάσιο --> Εαρινή Ισημερία


Οι βαθιές κλιματικές αναταράξεις, η ολοένα και αυξανόμενη συμφωνία διαφόρων φορέων ότι προσδοκάται μια νέα γέννα για την ανθρωπότητα, μια νέα εποχή για την ακρίβεια -αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούν- υποδεικνύει αν μη τι άλλο πως ο πλανήτης δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση μιας διαφορετικής συνείδησης. Το παλαιό φθείρεται με αυξανόμενους ρυθμούς και το νέο δεν είναι ακόμα ευδιάκριτο. Είναι ξεκάθαρο πως το ρεύμα της μετάβασης μας οδηγεί αβίαστα αλλά δυναμικά στο μέλλον.


Σε ένα τέτοιο εντασιογόνο περιβάλλον το καλό που προκύπτει είναι η αφύπνιση. Η αφύπνιση συνειδήσεων ατόμων, λαών, της ανθρωπότητας, γενικότερα, που πρέπει να επαναστατήσει ενάντια σε κάθε κατάληψη του ζωτικού χώρου που χρειάζεται για να ζήσει, να ονειροπολήσει και να δημιουργήσει, να πλάσει το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της.

Να ξαναθυμίσουμε πως ο Πλούτωνας έχει εγκατασταθεί για πολλά χρόνια στον Αιγόκερω και κάτι τέτοιο σημαίνει σημαντικές αλλαγές για την ανθρωπότητα, πάντα υπό το πρίσμα του εξαγνισμού και της κάθαρσης που υπονοεί ο κυβερνήτης αυτού του ζωδίου. Ο εξαγνισμός φύσει δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία για μια ανθρωπότητα που επαναπαύεται στη συνήθεια και δεν μπορεί να διακρίνει τις θετικές όψεις οποιασδήποτε ανανεωτικής τάσης ή τάσεων. Ωστόσο, η κάθαρση είναι αναγκαίο βήμα για την επίτευξη και η επίτευξη με τη σειρά της είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για το πέρασμα στο μέλλον.

Να ξαναθυμίσουμε επίσης πως το μέλλον διαμορφώνεται από τις πράξεις του παρόντος μικρές ή μεγάλες. Το μέλλον ξεκαθαρίζει και λαμπρύνεται μόνο από τη δική μας κατανόηση, την αφοβία και την απόρριψη σκοτεινών επιρροών. Αυτή είναι η πραγματική ευκαιρία, η κατανόηση του εαυτού και του περιβάλλοντος και συνάμα μια στάση αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης. Αμέριστης εμπιστοσύνης στις πραγματικές δυνατότητες των ανθρώπινων πλασμάτων!

χειμερινές αλληγορίες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου