Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για την υπόθεση κλοπής της σορού του Τ.Παπαδόπουλου


Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων, στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, για την υπόθεση της σύλησης του τάφου και κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά στις 11 Δεκεμβρίου 2009.
Αναμένεται πλέον η κατάθεση των γραπτών αγορεύσεων των δυο πλευρών, διαδικασία η οποία έχει οριστεί για την Τρίτη 1η Μαρτίου 2011 στις 8:30 το πρωί, προτού το Κακουργιοδικείο εκδώσει την απόφασή του.
Κατά τη σημερινή ακρόαση ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση δυο μαρτύρων, του Αριστου Στυλιανού και του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, τους οποίους αναμενόταν να κλητεύσει η υπεράσπιση του 3ου κατηγορούμενου Αντώνη Προκοπίου Κίτα.
Ωστόσο, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο η συνήγορος υπεράσπισης του Κίτα, Κάτια Πιερούδη, ο πελάτης της ο οποίος είχε αναλάβει να ειδοποιήσει τον Αριστο Στυλιανού, την ειδοποίησε λίγο πριν την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ότι αυτό δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα ο κ. Στυλιανού να μην παρουσιαστεί στο Δικαστήριο.
Η κ. Πιερούδη εξήγησε ακόμη πως καθώς η μαρτυρία του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα ήταν σχετική με τη μαρτυρία του κ. Στυλιανού, η υπεράσπιση έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να καταθέσει ο κ. Ζαβράντωνας δεδομένης της απουσίας του κ. Στυλιανού.
Ως εκ τούτου, ο κύκλος των καταθέσεων ολοκληρώθηκε χωρίς τη λήψη κατάθεσης από τους Στυλιανού και Ζαβράντωνα.
Μετά τη σχετική διαβούλευση με τις δυο πλευρές, το Κακουργιοδικείο όρισε την 1η Μαρτίου ως ημέρα για την κατάθεση των γραπτών αγορεύσεων των δυο πλευρών.
Το Κακουργιοδικείο διέταξε ακόμη όπως ο 1ος κατηγορούμενος, Ινδός Σαρμπτζίτ Σινγκ, παραμείνει υπό κράτηση, ενώ δεν τέθηκε παρόμοιο θέμα για τους δυο άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι εκτίουν ήδη ποινές για άλλα αδικήματα.
Οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο Ινδός Σαρμπτζίτ Σίνγκ, ο Μάμας Προκοπίου και ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας.
Κατηγορούνται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, στη Λευκωσία, συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν τα αδικήματα της βεβήλωσης, της παράνομης εισόδου σε τόπους ταφής, της προσβολής αποθανόντος και της χωρίς διάταγμα εκταφής πτώματος.
Κατηγορούνται επίσης, ότι τη νύκτα της 10ης προς 11η Δεκεμβρίου 2009, στην Κάτω Δευτερά Λευκωσίας, βεβήλωσαν αντικείμενο που θεωρείται ιερό από συγκεκριμένη τάξη προσώπων με σκοπό την ύβριση της θρησκείας και ότι εισήλθαν εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου, όπου ήταν θαμμένος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, βεβήλωσαν τον τάφο του και ξέθαψαν τη σορό του.
Επίσης, κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε τόπο ταφής και, ενώ γνώριζαν ότι ενέχεται να πληγούν τα αισθήματα της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, εισήλθαν παράνομα στον τόπο ταφής του εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου και επέδειξαν ασέβεια στα λείψανα του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Κατηγορία απαγγέλθηκε και για εκταφή πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, αλλά και για προσβολή της μνήμης αποθανόντος προσώπου με τη μετακίνηση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Ο Ινδός Σινγκ κατηγορείται επίσης ότι, μεταξύ 1ης και 8ης Μαρτίου 2010, στη Λευκωσία, απαίτησε με απειλές από την Μαρία Γιωρκάτζη από τη Δευτερά το ποσό των 100.000 ευρώ, διαφορετικά δεν θα της αποκάλυπτε τον τόπο όπου βρισκόταν η σορός του πατέρα της, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Ο Σινγκ κατηγορήθηκε ακόμα για απαίτηση περιουσίας με απειλές και με σκοπό την κλοπή, καθώς και για πλαστοπροσωπία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, αφού στις 10 Μαρτίου 2010, στην Ορόκλινη, έθεσε σε κυκλοφορία πλαστό έγγραφο, συγκεκριμένα πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας με το όνομα Αλεξαντάρ Ντιμιτρόφ, έχοντας τοποθετήσει τη δική του φωτογραφία στο έγγραφο αυτό.
Για τον Ινδό κρατούμενο απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη παραμονή στην Κύπρο, μετά την ακύρωση προσωρινής άδειας αλλοδαπού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου