Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο χάκερ μαθητής που άλλαζε τους βαθμούς του

Ένας πρώην μαθητής λυκείου στην Καλιφόρνια,
αποδέχτηκε τις κατηγορίες για παραβίαση του πληροφοριακού συστήματος του σχολείου του...
με σκοπό να “ανεβάσει” τους βαθμούς του.

Ο Omar Kahan ήταν ένας από τους δύο μαθητές που συνελήφθησαν 3 χρόνια πριν για το περιστατικό παραβίασης. Ο άλλος μαθητής, ο

Tanvir Singh είχε δηλώσει την ενοχή του από το 2008, ενώ ο Omar Kahan περίμενε τη
δίκη του αυτήν την περίοδο για να το παραδεχτεί.

Όπως δηλώνουν οι καθηγητές του, ο Omar είχε αρχίσει να κλέβει από τα γραφεία των δασκάλων θέματα διαγωνισμάτων και άλλα, όπως επίσης παραβίαζε τους υπολογιστές τους και εγκαθιστούσε κακόβουλο λογισμικό.


Στη συνέχεια έκλεβε τους κωδικούς και αποκτούσε πρόσβαση σε αρχεία που περιείχαν βαθμολογίες και τους “ανέβαζε”. Για παράδειγμα στα Ισπανικά η βαθμολογία του ήταν C και τη μετέτρεψε σε Α, πράξη που επανέλαβε και για άλλους 12 συμμαθητές του.


Αργότερα το 2008 είχε κατηγορηθεί για αντιγραφή σε ένα διαγώνισμα μαθηματικών και στη συνέχεια παραβίασε τον υπολογιστή του διευθυντή για να διαγράψει τα στοιχεία που τον κατηγορούσαν.



Οι ενέργειες αυτές συνεχίστηκαν για μερικούς μήνες σε συνεργασία με τον συμμαθητή του τον Singh, όπου πιάστηκαν τον Μάιο του 2008 μετά από προσπάθεια κλοπής ενός διαγωνίσματος Αγγλικής Γλώσσας.


Από τότε έχει εκτίσει 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και αναμένεται να χρεωθεί 30 μέρες φυλάκισης, 500 ακόμη ώρες κοινωνικής εργασίας, αλλά και πρόστιμο 15.000 δολαρίων


http://cleareye-stevepro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου