Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έξι φαρμακεία του ΙΚΑ για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ


farmakeia1
Από τα έξι φαρμακεία του ΙΚΑ στην Αττική θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, χωρίς δαπάνη, οι χρονίως πάσχοντες ασφαλισμένοι του δημοσίου, μετά την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά. Ταλαιπωρία όμως περίμενε και τους ασφαλισμένους που πήγαν στα γραφεία του ΟΠΑΔ με τις αποδείξεις των φαρμακείων για να πληρωθούν. 
Με τις αποδείξεις στο χέρι δεκάδες ασφαλισμένοι του δημοσίου περίμεναν από τα ξημερώματα έξω από τα κεντρικά του ΟΠΑΔ για να εξυπηρετηθούν. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στην Αττική, η προμήθεια των φαρμάκων θα γίνεται από τα 6 φαρμακεία του ΙΚΑ. Νέα ταλαιπωρία όμως περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αφού οι γιατροί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 29 και 30 Μαρτίου. Οι γιατροί καταγγέλλουν πως ήρθαν αντιμέτωποι με ποινές επειδή συνταγογράφησαν φάρμακα σε καρκινοπαθείς, τα οποία δεν αποτελούν τη βασική θεραπεία αλλά είναι συμπληρωματικά. Όπως λένε, οι ασφαλισμένοι πλέον είναι αναγκασμένοι πλέον να πληρώνουν ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα αυτά.
"Το ΙΚΑ έρχεται και καλύπτει το 1ο φάρμακο αλλά για το δεύτερο πρέπει να πληρώσουν...κάποιοι γιατροί τιμωρήθηκαν με στέρηση μισθού", δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ Αττικής, Παναγιώτης Ψυχάρης.
Εν τω μεταξύ, 24ωρη απεργία για τις 30 Μαρτίου έχουν προκηρύξει και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου