Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Μια φώκαινα ανακαλύφθηκε σε ορυζώνα

Μια μεγάλη και ολοζώντανη φώκαινα βρέθηκε στη μέση ενός ορυζώνα στη βορειοανατολική Ιαπωνία η οποία επλήγη στις 11 Μαρτίου από τσουνάμι που προχώρησε σε μεγάλο βάθος στην ενδοχώρα, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου... Ένας πενηντάχρονος που κυκλοφορούσε με ποδήλατο ανακάλυψε το θαλάσσιο αυτό κητοειδές (της οικογένειας των δελφινιδών) κοντά στην πόλη Σεντάι, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από την ακτή, διευκρίνισε η εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».

Ο Μασαγιούκι Σάτο άκουσε ένα θόρυβο σαν παφλασμό και διέκρινε μια μαύρη μορφή μέσα στο θαλασσινό νερό που καλύπτει τον ορυζώνα.


«Μόλις το είδα, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. Στο κάτω-κάτω, επρόκειτο για άλλο ένα θύμα του τσουνάμι», αφηγήθηκε ο ποδηλάτης.


Ο Σάτο επικοινώνησε με ένα καταφύγιο ζώων εξειδικευμένο στους σκύλους και τις γάτες, το οποίο μετά την καταστροφή προσφέρει βοήθεια σε κατοικίδια ζώα που έχασαν τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν.

Ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου, ο Ρίο Τάιρα, έπεσε από τα σύννεφα όταν απάντησε στο τηλεφώνημα του Σάτο. «Υπάρχει ένα δελφίνι στον ορυζώνα», του είπε αυτός κάνοντας λάθος στο είδος του θαλάσσιου ζώου.
Αφού είχε διασώσει περίπου 80 σκύλους και γάτες, ο Τάιρα και οι εθελοντές του ανέλαβαν τη διάσωση της φώκαινας, την οποία μετέφεραν, όχι χωρίς δυσκολίες, από τον ορυζώνα.

Καθώς όλα τα ακουάριουμ της επαρχίας έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι, η φώκαινα απελευθερώθηκε τελικά στον ωκεανό, γράφει η «Ασάχι Σιμπούν».


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου