Νοστιμιά της Κεντρικής Ελλάδας. Κάθε χρόνο το Πάσχα μαζευόμαστε 30 άτομα στην Πάρο, φίλοι απ' όλη την Ελλάδα, και ο καθένας βάζει την πινελιά του στο πασχαλινό τραπέζι. Αυτή είναι μια πολύ νόστιμη πινελιά!
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το συκώτι σε μικρά...
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το συκώτι σε μικρά...
κομματάκια. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεματάμε την μπόλια σε ζεστό νερό για να ανοίξει και την απλώνουμε σε πάγκο. Αφαιρούμε και πετάμε τα σκληρά, χοντρά μέρη της μπόλιας.
Κόβουμε την μπόλια σε μακρόστενα κομματάκια. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από 1 κ.γλ. γέμιση κατά μήκος και δίνουμε σχήμα μακρόστενο στα φρυγαδέλια. Τα τυλίγουμε. Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τα σβήνουμε με λεμόνι.
Εναλλακτικά: Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φρυγαδέλια. Τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 35΄-40΄ στους 200°C, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ’ όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας λεμόνι.
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 6 λεπτά
Κόβουμε την μπόλια σε μακρόστενα κομματάκια. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από 1 κ.γλ. γέμιση κατά μήκος και δίνουμε σχήμα μακρόστενο στα φρυγαδέλια. Τα τυλίγουμε. Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τα σβήνουμε με λεμόνι.
Εναλλακτικά: Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φρυγαδέλια. Τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 35΄-40΄ στους 200°C, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ’ όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας λεμόνι.
μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 6 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου