Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΝΑΤΟ: Αναλαμβάνει πλήρως ως την Κυριακή

ΝΑΤΟ: Αναλαμβάνει πλήρως ως την ΚυριακήΗ μετάβαση του επιχειρησιακού ελέγχου από τη διεθνή συμμαχία στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 72 ώρες.

Tα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα αρχίσουν να εποπτεύουν από την Κυριακή τη ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη, ανακοινώθηκε σήμερα από τη Νάπολη από τον καναδό στρατηγό Σαρλ Μπουσάρ, επικεφαλής των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στη Λιβύη.

«Χθες Κυριακή τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσαν την πρώτη αποστολή τους" για γίνει σεβαστή η ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», δήλωσε ο στρατηγός. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι το πέρασμα του ελέγχου από τη διεθνή συμμαχία στην Ατλαντική Συμμαχία που αποφασίστηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης και για να ολοκληρωθεί χρειάζονται 48 ως 72 ώρες.
«Το ΝΑΤΟ θα θέσει σε ισχύ όλες τις στρατιωτικές δυνατότητες που απορρέουν από την απόφαση του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο στρατηγός Μπουσάρ.

Επισήμανε ότι «το ΝΑΤΟ θα ενεργεί σε στενή συνεργασία με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους για την προστασία της Λιβύης». Πρόσθεσε ότι η Ατλαντική Συμμαχία είναι ανοικτή στη συμμετοχή «περιφερειακών εταίρων" στην επιχείρησή του. Μέχρι στιγμής μόνο το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέχουν.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο καναδός στρατηγός ανάφερε ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω το ναυτικό εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης με αυξανόμενο αριθμό πλοίων που θα ελέγχουν.

«Η μετάβαση της διοίκησης και των επιχειρήσεων από τη μία δύναμη στην άλλη, από τη διεθνή συμμαχία το ΝΑΤΟ γίνεται σταδιακά και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λιγκέσκου σε συνέντευξη Τύπου.

Προς το παρόν το ΝΑΤΟ θα επιτηρεί το σεβασμό της ζώνης εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη ενώ οι επιχειρήσεις εδάφους παραμένουν ακόμα υπό τη διοίκηση της συμμαχίας", ανέφερε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου