Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου

Αθήνα.- Την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη της μητέρας πατρίδας για τους απόδημους Έλληνες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης ΑΗΕΡΑ, η οποία τον επισκέφθηκε την Τετάρτη. Νωρίτερα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
“Είστε ένας δυναμικός Ελληνισμός της Αποδημίας, πολύ σημαντικός και καθρεφτίζετε στη χώρα που ζείτε τον δυναμισμό του Ελληνισμού”, τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπενθύμισε ότι και οι παπούδες των σημερινών αποδήμων αντιμετώπισαν κάποτε μια μεγάλη κρίση. “Την ξεπέρασαν όμως, ακριβώς γιατί είχαν αυτή τη δύναμη που έχει ο Έλληνας, προσαρμόστηκαν, δούλεψαν, δημιούργησαν και έτυχαν της αναγνώρισης από τον τόπο που εργάστηκαν και έμειναν”, δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στους Έλληνες που διέπρεψαν στο εξωτερικό, ενώ έκανε λόγο για τον Ελληνισμό που δίνει τόσα πολλά και στις δύο πατρίδες. “Ήρθαν τα πράγματα έτσι ώστε να έχετε δύο πατρίδες. Αλλά επειδή η Ελλάδα είναι πιο μικρή και πιο φτωχή, νομίζω ότι την αγαπάτε περισσότερο”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της ΑΗΕΡΑ, ο Ύπατος Πρόεδρος Νικόλαος Καρακώστας τόνισε ότι η Οργάνωση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα και την Κύπρο και σημείωσε ότι διαβεβαίωσε σχετικώς και τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου