Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Trinidad (Τρινιδάδ)

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων παραπέμπει στα χρόνια της αποικιοκρατίας. Κτίσματα χαμηλά, πολύχρωμα και δρόμοι ακανόνιστοι, στρωμένοι με πλάκες χαρακτηρίζουν το σκηνικό και θυμίζουν παλιά ταινία.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1514 από τον κατακτητή Ντιέγκο Βελάσκεθ και αφιερώθηκε στην Αγία Τριάδα. Λόγω της θέσης της και του λιμανιού Κασίλντα αντιμετώπισε έντονα τις επιθέσεις των πειρατών και έγινε μεγάλο κέντρο εμπορίας σκλαβών. Στις αρχές του 18ου αιώνα η περιοχή είχε περισσότερους από 2000 μύλους που παρήγαγαν ζάχαρη και πολύ γρήγορα ξεχώρισαν κάποιοι βιομήχανοι για τον πλούτο τους από την παραγωγή αυτή. Ακολούθησε η ίδρυση σχολείου και η ανέγερση των όμορφων κτισμάτων που βλέπουμε σήμερα: χρωματιστά οικήματα με σιδερένια κιγκλιδώματα στα παράθυρα και κεραμοσκεπές, περιτριγυρισμένα από πλακόστρωτους ακανόνιστους δρόμους, επίτηδες φτιαγμένους έτσι για να δυσκολεύουν τις επιδρομές των πειρατών, εκκλησίες και μοναστήρια. Τη δεκαετία του '50 το κράτος απαγόρευσε τη δόμηση και το Τρινιδάδ ανακηρύχθηκε σε μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς, διατηρώντας έτσι ανέπαφο το όμορφο τοπίο μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης είναι κάποιες επαύλεις που έχτιζαν οι πλούσιοι βιομήχανοι και έμποροι ζάχαρης και που σήμερα χρησιμοποιούνται σαν μουσεία. Το Παλάσιο Μπρινέ στεγάζει σήμερα το Μουσείο Ρομαντισμού, το Παλάσιο Καντέρο το Δημοτικό Ιστορικό Μουσείο, το Παλάσιο Ιθνάγκα το Αρχαιολογικό Μουσείο. Όλα πάντως εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους και βάζουν τη δική τους έντονη πινελιά στον όμορφο πίνακα της πόλης Τρινιδάδ. Αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό Σαντίσιμα Τρινιδάδ, την Αγία Τριάδα δηλαδή, με το περίφημο άγαλμα του Χριστού της Βέρα Κρουθ. Κατά τη βόλτα σας στους δρόμους του ιστορικού κέντρου θα ανακαλύψετε ότι μέσα στα σπίτια εκθέτονται έργα τέχνης και πίνακες ζωγραφικής. Τα σπίτια που δεν μετατράπηκαν σε μουσεία, έχουν γίνει κάτι σαν γκαλερί. Επιπλέον, θα συναντήσετε πολλά υπαίθρια μαγαζιά και αρκετά εστιατόρια και μπαράκια. Τις βραδινές μάλιστα ώρες η νυχτερινή διασκέδαση είναι αρκετά έντονη, καθώς γκρουπάκια και μουσικά σχήματα παίζουν και χορεύουν για σας.

Φεύγοντας από την Τρινιδάδ, την τρίτη πιο παλιά πόλη της Κούβας θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το νησί της Καραϊβικής και σίγουρα πολύ όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι σας εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου