Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κάνει πείνα ή εγώ πεινάω;

Γερμανική πατατοσαλάτα με μουστάρδα και πράσινα κρεμμυδάκια
Συνταγή για 6 άτομα

Από το:
http://xs-recipes.com/

Υλικά:


1 κιλό πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους, (περ. 6 φλιτζάνια)
1/4 φλιτζανιού ξύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα whole grain
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι

Προετοιμασία:

Βράστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά. Για να ελέγξετε αν η πατάτες σας είναι έτοιμες περάστε ένα πιρούνι στο κέντρο μίας πατάτας. Αν βγαίνει εύκολα τότε είναι έτοιμες. Μόλις είναι έτοιμες στραγγίστε τις πατάτες σε σουρωτήρι, ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους. Μεταφέρατε τις πατάτες σας σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατέψτε με τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το ξύδι, τη μουστάρδα, το λάδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα.
Περιχύστε τη σάλτσα πάνω στις ζεστές πατάτες και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις μέχρι να αναμιχτούν καλά τα υλικά της σαλατας μας. Δοκιμάστε την σαλάτα σας και αν χρειάζεται προσθέστε ανάλογα λίγο αλάτι ή/και πιπέρι.
Σερβίρετε τη σαλάτα σας ζεστή με φρέσκο ψωμί.
 
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου