Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο Δήμο Αθηναίων, την ώρα που ετοιμάζονται απολύσεις εργαζομένων, «περισσεύουν» χρήματα για οργάνωση ημερίδων, με θέμα την ανεργία των...αλλοδαπών!


Επίκαιρη ερώτηση των Κ. Βελόπουλου και Α. Πλεύρη
Αρ. Πρωτ.: 14894
Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου, αναφέρεται ότι ο Δήμος Αθηναίων, την ίδια ακριβώς στιγμή, που ετοιμάζονται απολύσεις, (σε χρονική περίοδο μάλιστα προ του Πάσχα) άνω των 2000 εργαζομένων συμβασιούχων του και την ίδια στιγμή, που η ανεργία στη χώρα μας, έως τα τέλη του 2011, θα αυξηθεί ( όπως σημειώνεται στα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας), διοργανώνει υπό την αιγίδα του ημερίδες με θέμα την…ανεργία των αλλοδαπών (λαθρομεταναστών)!!!
Όπως εμφανίζεται και στα σχετικά διαφημιστικά, στις εκδηλώσεις αυτές, θα παραστεί μεταξύ άλλων και η υφυπουργός, ενώ σε «στρογγυλή τράπεζα» οι συμμετέχοντες θα απασχοληθούν και με την «ένταξη» των λαθρομεταναστών! Υπογραμμίζεται ότι ως συνδιοργανωτής, φαίνεται να είναι το Βρετανικό Συμβούλιο, με την συνεργασία του «Migration Policy Group»…!
Ερωτάται
1. Όταν όλα γενικώς τα δεδομένα στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε περιλαμβάνουν περικοπές και μειώσεις σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τουλάχιστον απορίας άξιο, να διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, αυτού του τύπου και περιεχομένου ημερίδες, υπέρ της ανεργίας των αλλοδαπών λαθρομεταναστών, την ίδια στιγμή, που επίκεινται κατά τις δημοσιογραφικές πάντα πληροφορίες, άνω των 2000 απολύσεων συμβασιούχων εργαζομένων του;
2. Από ποιούς πόρους «εξευρέθησαν» από τον Δήμο, τα χρήματα και ποιο ήταν το κόστος της διοργανώσεως; Πώς ακριβώς εμφανίζεται να «εμπλέκεται» το Βρετανικό Συμβούλιο, στο όλο ζήτημα, ομού με την μεγάλη και διεθνή οργάνωση «MIPEX» και ποιες είναι οι ουσιαστικές στοχεύσεις τους στην Ελλάδα;
3. Συμφωνεί το υπουργείο, με τις διακηρυγμένες «προτεραιότητες» που προτάσσουν, οι ανωτέρω ξένοι φορείς και Μ.Κ.Ο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου