Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η κατάσταση στα νοσοκομεία μας είναι τραγική...! Καταγγελία πολίτη!


Γράφει ο Βακόλας Ευάγγελος
Στα νοσοκομεία έχουν ήδη επιβληθεί περικοπές , σε προσλήψεις προσωπικού ,σε υλικά και....φάρμακα απολύτως αναγκαία...!
Την Παρασκευή 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 2011, πήγε η γυναίκα μου ,Ελένη Δανοχρήστου, 46 χρόνων και μητέρα δυο παιδιών, η οποία είναι καρκινοπαθής, στο 6ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, να κάνει την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία. Εκεί της ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο οικολόγο ότι ένα από τα τρία φάρμακα και συγκεκριμένα το Fluorouracil που λαμβάνει ενδοφλέβια δεν υπάρχει και ότι υπάρχει γενικά έλλειψη στην αγορά.
Προφανώς δεν τους τα προμηθεύει πλέον η εταιρεία , λόγω των γνωστών περικοπών ,λογω έλλειψης πιστώσεων, ή δεν ξέρω τι άλλο ,με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών. Το παράδειγμα αυτό καταδεικνύει τα τραγικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες καρκινοπαθείς στην πρόσβασή τους στη φαρμακευτική θεραπεία.
Αυτό είναι τόσο τραγικό που αν το ξανασκεφτεί κάποιος τα χάνει. Στα νοσοκομεία δεν νοσηλεύονται υγιείς άνθρωποι για πλάκα. Δεν πας εκεί να περάσεις την ώρα σου επειδή δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις. Στα νοσοκομεία πάνε όσοι έχουν ανάγκη ,όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ,όσοι χρειάζονται θεραπεία με ειδικά φάρμακα, νοσηλεία ,φροντίδα.
Αν συνεχιστεί αυτή η τραγωδία θα θρηνήσουμε θύματα από έλλειψη φαρμάκων και υλικών στα νοσοκομεία .Θα φύγουν οι άνθρωποι μας άδικα χωρίς να μπορούμε εμείς να τους βοηθήσουμε. Αυτό είναι ένα τεράστιο έγκλημα κατά των ανθρώπων αυτών και θα χαρακτηρίσω εγκληματία όποιον συμβάλλει σε κάτι τέτοιο.
Θα θεωρούσα μεγάλη παράληψη μου να μην αναφερθώ στους γιατρούς και στις νοσηλεύτριες του συγκεκριμένου θεραπευτηρίου .Είναι πραγματικοί ήρωες. Με αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Κύριοι υπεύθυνοι, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές….
Πρέπει οπωσδήποτε όλοι να αντιδράσουμε, να καταγγείλουμε ,να διαμαρτυρηθούμε γιατί αλλιώς οι δικοί μας άνθρωποι θα πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στους διαδρόμους των λιγοστών νοσοκομείων πού θα απομείνουν.
Αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο.
Απαιτώ από τους υπευθύνους, τον υπουργό υγείας, τον πρόεδρο του ΕΟΦ, και δεν ξέρω ποιοι άλλοι είναι, μια ειλικρινή απάντηση και όχι με ξύλινα λόγια …..τα έχουμε βαρεθεί.
Βακόλας Ευάγγελος
Δασκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου