Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η Λιβύη θα διατηρήσει στο μέλλον προνομιακές σχέσεις με τη Γαλλία, την Ιταλία και το Κατάρ...!


Μετά τη Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία ανακοίνωσαν επίσης την πρόθεσή τους να αποστείλουν στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη.
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα δήλωσε χθες ότι δέκα στρατιωτικοί σύμβουλοι της χώρας θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση των ανταρτών στη Λιβύη. Η γαλλική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα αποστείλει στην αφρικανική χώρα ειδικούς συνδέσμους που θα παρέχουν συμβουλές στους αντάρτες και θα εξυπηρετούν το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ε.Ε. έχει ήδη στηρίξει τη Λιβύη με ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης μετά από συνάντησή του με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Φρατίνι επεσήμανε ότι από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Καντάφι, έχουν σκοτωθεί 10.000 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 55.000 έχουν τραυματιστεί. Τόνισε δε ότι η Λιβύη στο μέλλον θα διατηρήσει προνομιακές σχέσεις με τη Γαλλία, την Ιταλία και το Κατάρ, εφόσον αυτές οι τρείς χώρες αναγνώρισαν την κυβέρνηση των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας ως μοναδική εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.
«Με τη βοήθεια της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Κατάρ, η Λιβύη θα οικοδομήσει το μέλλον της», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Ο κ. Φρατίνι ανακοίνωσε ότι τον Μάιο οι χώρες αυτές θα συναντηθούν στη Ρώμη όπου θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο αυτής της αφρικανικής χώρας θα εισρεύσουν στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Στην κοινή Υπουργική Σύνοδο Ε.Ε.-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, χθες στο Αμπού Ντάμπι, οι χώρες-μέλη του GCC κατήγγειλαν την παρέμβαση του Ιράν και άλλων χωρών στα εσωτερικά τους. Η Ε.Ε. και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) απήυθυναν έκκληση για μία πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης, θέση την οποία υποστηρίζει και η Κάθριν Άστον.
Από Frankfurter Allgemeine, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου