Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το 30% «έπιασε» η αύξηση των ελλήνων επισκεπτών στα Χανιά, τις ημέρες του Πάσχα!

Το εντυπωσιακό ποσοστό του 30% περίπου, έφθασε η αύξηση κυρίως των Ελλήνων επισκεπτών στα Χανιά τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα νούμερα που έδωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων στα Χανιά Νίκος Κόρακας, στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο Χανίων είχαμε την άφιξη περίπου 16.500 ατόμων περίπου, σε σύγκριση με πέρυσι όπου στα Χανιά έφτασαν περίπου 12.700 επισκέπτες.
Πάντως όπως σημείωσε ο κ. Κόρακας αυτό που παρατηρήθηκε κυρίως εφέτος ήταν η αδυναμία των επισκεπτών να ξοδέψουν χρήματα, είτε σε διανυκτερεύσεις, αφού επέλεξαν να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών ή φίλων, είτε για τη διασκέδαση τους.
Αναφορικά τώρα με τους ξένους επισκέπτες ο πρόεδρος των ξενοδόχων έκανε λόγο για προβλεπόμενη αύξηση κατά τους πρώτους μήνες της τουριστικής περιόδου που θα φθάσει το 5% περίπου και η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες ενδέχεται να αγγίξει και διψήφια νούμερα.
Φέτος οι αλλοδαποί επισκέπτες μας έρχονται εκτός από τη Σκανδιναβική αγορά και από τη Ρωσία από τη Γαλλία, ενώ για πρώτη φορά φθάνουν στα Χανιά και τουρίστες από το Ισραήλ.
Τέλος ο κ. Κόρακας αναφερόμενος στις προσπάθειες που απαιτείται να γίνουν για την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος σημείωσε ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στις υποδομές ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το επίπεδο καθαριότητας.



http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=14410&cid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου