Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επίσημη ενημέρωση ΓΕΣ για την κομπίνα στο Φυλάκιο Βέρειο, στον Έβρο

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα ενημερώσει το ΓΕΣ για την κομπίνα που έχει στήσει υπαξιωματικός εις βάρος των συναδέλφων φαντάρων και του ελληνικού Δημοσίου.



Πλέον το ΓΕΣ είναι θα και επίσημα ενήμερο και υπεύθυνο να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται υπερασπιζόμενο το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τα δικαιώματα των στρατιωτών.

Αναδημοσιεύουμε την σχετική καταγγελία:
Κυριακή, 10 Απριλίου 2011
ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Τεράστια συζήτηση ξέσπασε μετά το σχετικό άρθρο του Κ.Ζούλα, «για τους αξιωματικούς που κλέβουν κρουασάν». Αιτίες φωτίστηκαν, λόγοι αναδείχτηκαν, κατηγορίες εκτοξεύτηκαν και κάποιοι ανέλαβαν εργολαβικά την υπεράσπιση του Ελληνικού Στρατού και του Σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. Μάλιστα ο ΣΥΣΜΕΔ έκανε λόγο για γενικευμένη απαξίωση των αξιωματικών και έδειξε μεθοδευμένη επιχείρηση.
Όμως η διαφθορά θεριεύει, τα περιστατικά αυξάνονται και πάντα έχουν το ίδιο θύμα: τον φαντάρο και την οικογένεια του. Η υποχρεωτική στράτευση αναδεικνύεται σε ένα απίστευτο βάρος για τη μέση οικογένεια του λαού μας, αφού η αμισθί εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών συνδέεται με την γενικευμένη οικονομική εκμετάλλευση της οικογένειας που αναλαμβάνει το κόστος της στρατιωτικής θητείας.
Ταυτόχρονα, χίλιες δύο κομπίνες στήνονται καθημερινά στις μονάδες από διοικητές, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που κλέβουν προμήθειες, χαρτζιλικώνονται από τους προμηθευτές, εκμεταλλεύονται τα ΚΨΜ, κάνουν έργα στις μονάδες με εικονικά τιμολόγια πολλαπλασιάζοντας το κόστος κατασκευής και αυξάνοντας τον τραπεζικό τους λογαριασμό, χρησιμοποιούν φαντάρους για να εκτελέσουν εργασίες στα σπίτια τους!
Για όλα αυτά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει στοιχεία, έχει μαρτυρίες.
Οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πολλαπλασιάζονται και η συγκεκριμένη που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτική των όσων βιώνουν οι φαντάροι.
Δύο πράγματα έχουμε να τους πούμε:
Κύριοι Μαζευτείτε! Θα μας βρείτε μπροστά σας. Σεβαστείτε τους συναδέλφους φαντάρους και τις οικογένειες τους. Η Διαφθορά σας και οι Αυθαιρεσίες σας θα βγαίνουν στον ντόκο.
Καλούμε το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν πρωτοβουλίες έμπρακτης καταδίκης των παρανομιών.
Τέλος, οι συνάδελφοι φαντάροι καλούνται να βγουν στην αναφορά Παραπονούμενοι και να δημοσιεύουν κάθε τι που θίγει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Χρυσές bussiness φαίνεται να κάνει στο φυλάκιο στον Έβρο ο επιλοχίας Γεωργ.
Ο συγκεκριμένος υπαξιωματικός τελεί υπεύθυνος διαχείρισης στο ΚΨΜ. Η κερδοφόρα επιχείρηση στήνεται τις Κυριακές, μέρα που σχεδόν πάντα είναι και αρχιφύλακας. Κατά περίεργη σύμπτωση το κυριακάτικο συσσίτιο περιλαμβάνει κονσέρβα βιομηχανοποιημένου κρέατος και μάλιστα σε μικρότερες μερίδες από το συνηθισμένο. Όσο και αν ο υπαξιωματικός ισχυρίζεται ότι βάζει τα προβλεπόμενα γραμμάρια, η ουσία είναι ότι με αυτές τις μερίδες δε γίνεται να χορτάσουμε με τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στο πιο ευτελές, φθηνό και χαμηλής ποιότητας φαγητό που υπάρχει στο στρατό (κατά γενική ομολογία).
Αυτές είναι οι μέρες που επιλέγει να πουλάει στο ΚΨΜ hot-dog με 1,2 ευρώ το ένα χρησιμοποιώντας αρκετά υλικά από αυτά που προορίζονται για το φαγητό των φαντάρων. Ένα καλοστημένο κόλπο στην πλάτη των φαντάρων, 0% κόστος - 100% κέρδος. Είναι τόσες οι συμπτώσεις που είναι αδύνατο να σκεφτούμε ότι όλα γίνονται εν αγνοία των μονάδων που επανδρώνουν το φυλάκιο.
Σίγουρα στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αξιωματικοί. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που υπάρχουν υπόνοιες για κακοδιαχείριση στα αναλώσιμα υλικά. Είναι γνωστό παντού ότι με τέτοιες μεθόδους είτε βουλώνονται λογιστικές τρύπες είτε κερδίζουν επιτήδειοι. Αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να ελέγξει την απόσταση ανάμεσα στα προβλεπόμενα και σε αυτά που όντως καταναλώνουν οι φαντάροι, από το φαγητό μέχρι την χλωρίνη.
Αν σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς κάνει περικοπές (κάρτες επιβίβασης, είδη ρουχισμού και καθαριστικά) καταλαβαίνει κανείς πώς εκτινάσσεται το κόστος της θητείας. Σε μια εποχή που όλοι ασχολούνται με τις μίζες στα υποβρύχια, για εμάς το μεγάλο σκάνδαλο είναι η ταύτιση των στρατιωτικών δαπανών με τους εξοπλισμούς. Στεναχωριούνται που με τη χασούρα από τις μίζες δεν μπορούν να αγοράσουν επιπλέον όπλα.
Ξέρουμε δυστυχώς, ότι για εμάς δεν περισσεύει τίποτα. Γι' αυτό για εμάς σκάνδαλο μεγάλο είναι το 1,2 ευρώ που πάει στο hot-dog. Γιατί το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στο αεροπορικό εισιτήριο (για να μη χάσουμε μέρες από τη λιγοστή άδειά μας), στα ισοθερμικά (για να μην πεθάνουμε από το κρύο), στις χλωρίνες (για να ξεβρομίσουμε), στο εμφιαλωμένο νερό (για ξεδιψάσουμε), στα βερνίκια και τα ξυριστικά (για να μην τιμωρηθούμε). Κάθε μέρα βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να σταματήσουν τουλάχιστον να μας κοροϊδεύουν μέσα στη μούρη μας, κάνοντας κόλπα που θυμίζουν μπακάληδες από ελληνικές ταινίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
http://www.diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου