Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καρατζαφέρης: Τελευταία ευκαιρία ο Λ. Παπαδήμος


Την ανάγκη ύπαρξης, πάση θυσία, πολιτικής σταθερότητας, ώστε η παρούσα κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτη το έργο της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι «ο Παπαδήμος είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα και δεν θα έχουμε άλλη». Διευκρίνισε, επίσης, ότι ουδέποτε είπε πως θα άρει την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση, αλλά ότι μπορεί να αποσύρει τους υπουργούς.

Γ. Καρατζαφέρης: Δεν χωράνε «παιχνίδια» αντιπολίτευσης εντυπώσεων

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Καρατζαφέρης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου είχε συνομιλία και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα, από τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

«Πιστεύω ότι μια ενημέρωση σε βάθος των θεμάτων που άπτονται αυτού του υπουργείου, σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ίσως βοηθούσε να υπάρξει ένα βήμα καλύτερης συνεννόησης και μεγαλύτερης αποφασιστικότητας», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και διατύπωσε την άποψη πως, αν πετύχει το υπουργείο αυτό, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι η παραγωγή του έργου του θα δώσει δουλειά σε μια σειρά άλλων οικονομικών δράσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε ότι για το «καυτό» ζήτημα των ταξί, κατά τη γνώμη του, αφετηρία πρέπει να είναι ο «άξονας Ρέππα», ενώ για το ζήτημα των φορτηγών και τις αντιρρήσεις που διατυπώνει η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την ευχή ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιληφθεί την ουσία και δεν θα αντιδράσει. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «αυτό το παιχνίδι, οι δύο “υπαρχηγοί” της Νέας Δημοκρατίας να είναι μέσα στην κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση, μπορεί να ήταν εφεύρημα για τους τύπους, αλλά στην ουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Ας αποφασίσουν στο ΠΑΣΟΚ όποιον θέλουν, όπως θέλουν, αλλά να ξέρουν ότι αυτός θα έχει την τελική ευθύνη. Η ρευστότητα η οποία καλλιεργείται από το Υπουργικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δυσκολεύει την αχθοφορία την οποία έχουμε αναλάβει για τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι πρέπει να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις γιατί ο χρόνος πιέζει, έκανε λόγο για «πλαδαρότητα» των 50 υπουργών, εκφράζοντας την άποψη ότι «χρειάζεται και επιβάλλεται μείωση του αριθμού των υπουργών». Διερωτήθηκε επίσης πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση στις 10 Μαρτίου να ψηφίζει «δυσκοίλια» μέτρα και την επομένη να διαλύεται η βουλή για να πάμε σε εκλογές στις 8 Απριλίου.
Μ. Βορίδης: To υπουργείο είναι στη διάθεση όλων των πολιτικών αρχηγών

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για όλα τα ζητήματα τα οποία αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες του υπουργείου και ότι είναι στη διάθεση και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους. Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος θα επιδιώξει με μια τέτοια συνάντηση προκειμένου να υπάρξει απόλυτη και σαφής κατανόηση στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση τόσο της ατζέντας των θεμάτων όσο και των βασικών επιλογών που κάνει το υπουργείο στην κατεύθυνση της επίλυσης των θεμάτων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου