Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εκτεθήκαμε και πάλι! Αυτή τη φορά με το Chariot

Το πλοίο “Chariot” έφτασε χθες το πρωί στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας σύμφωνα με την Άγκυρα, η οποία αναφερόμενη στις πληροφορίες περί πλεύσης του πλοίου προς το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία δηλώνει ότι οι τουρκικές λιμενικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πλοίο που να έχει δηλώσει πορεία προς την Αλεξανδρέττα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ δήλωσε ότι το πλοίο έφτασε στη Συρία, ενώ είπε “δεν γνωρίζω ποιο είναι το φορτίο του πλοίου, αλλά αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί οπλισμού, πώς η ελληνοκυπριακή διοίκηση επέτρεψε τον απόπλου παρά τις περί αντιθέτου αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;”
Μετά τα όσα έγιναν με το φορτίο του θανάτου στο Μαρί, η Κυπριακή Δημοκρατία μόλις έφτασε το πλοίο στη Λεμεσό και ζήτησε ανεφοδιασμό, το πρώτο που σκέφτηκε ήταν πως θα το έδιωχνε από την Κύπρο, μιας και μετέφερε επικίνδυνο φορτίο.
Έτσι, σε μηδέν χρόνο έγιναν οι απαραίτητες συσκέψεις και αμέσως το πλοίο αναχώρησε. Βέβαια, δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι, θα αναχωρούσε με προορισμό την Τουρκία, κάτι, που όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έγινε.
Το Chariot άλλαξε ρότα και χωρίς να μπορεί να ελεγθεί από τα ραντάρ η πορεία του, έφτασε τελικά στη Συρία, αφήνοντας την Κύπρο εκτεθειμένη στην ΕΕ και την Τουρκία να μας επικρίνει.
Η αντιπολίτευση άρχισε να σφυροκοπά τις κινήσεις και τον τρόπο που αντέδρασε η κυβέρνηση στο θέμα αλλά σημασία για την κυβέρνηση έχει ότι το πλοίο με το επικίνδυνο φορτίο έφυγε αμέσως από το αγκυροβόλιο της Λεμεσού.
Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης στο σοβαρό αυτό θέμα, που προέκυψε ήταν να ξεφορτωθούμε το Chariot και μάλιστα αμέσως, κάτι που έγινε. Τώρα, το που θα πήγαινε, μάλλον περνούσε σε δεύτερη μοίρα. 

 http://www.koukouvagia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου