Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΓΔΜ: Νέα πρόκληση με την «κηδεία της Ελλάδας»

Νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας σημειώθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 σε κωμόπολη των Σκοπιών. Ειδικότερα, στη διάρκεια ενός παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου στη Βέβτσανι παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων μια παράσταση με τίτλο η «κηδεία της Ελλάδας», η οποία περιελάμβανε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και μια αναγγελία θανάτου όπου γινόταν γνωστός ο... θάνατος της χώρας μας.


«Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναγγελία θανάτου.

Ανάμεσα στους πενθούντες αναφέρονται και ονόματα δημοσιογράφων της γειτονικής χώρας οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις όσον αφορά στο «επίμαχο» θέμα της ονομασίας.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της παράστασης οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην πυρπόληση της ελληνικής σημαίας με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο.

Ευρεία κάλυψη στα εγχώρια Μ.Μ.Ε.
Εκτεταμένα ήταν τα δημοσιεύματα στα εγχώρια Μ.Μ.Ε. το Σάββατο, με τις περισσότερες αναφορές να περιλαμβάνουν άκρως υποτιμητικά σχόλια για την Ελλάδα.

«Καρναβαλική τρέλα: Το Βέβτσανι κήδευσε την Ελλάδα ενώπιον 10.000 επισκεπτών», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ντνέβνικ».


«Η κηδεία της Ελλάδας αποτέλεσε κεντρικό θέμα στο χθεσινό καρναβάλι στο Βέβτσανι, που γιορτάστηκε παρουσία υπουργών, του προέδρου του μεγαλύτερου κόμματος της Αντιπολίτευσης», επισημαίνεται στην αρχή του κεντρικού άρθρου.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «AlfaTV» υπογραμμίζεται πως οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι του Βέβτσανι, κρατώντας σημαία της ΠΓΔΜ «έθαψαν την Ελλάδα».


Το καρναβάλι στο Βέβτσανι διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, με τους διοργανωτές να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική σάτιρα.

Να σημειωθεί πως στα σχόλια αναγνωστών που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ντνέβνικ», επικρίνεται έντονα το περιεχόμενο της παράστασης και επισημαίνεται ότι «κάθε άλλο παρά σάτιρα αποτελεί το κάψιμο σημαίας μίας ξένης χώρας».

Δείτε το video...

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου