Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΠΟΙΟΙ) ΠΕΡΙ ΤΑ 20 ΕΤΗ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ, ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;;










ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Το αλβανικό εφετείο καταδίκασε τον Έλληνα ομογενή από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου και μέλος του προεδρείου  του κόμματος ΕΕΕΜ - ΜΕGA Ναούμ Ντίσιο σε φυλάκιση ενός έτους, επαναλαμβάνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση. Η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ούτε είναι εξαγοράσιμη, είναι άμεσα εκτελεστή.
   Ο Ναούμ Ντίσιος κατασκεύασε σκαλοπάτια για να είναι εύκολη η πρόσβαση στο μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς και κατηγορήθηκε πως σύλησε μουσουλμανικούς τάφους που δήθεν βρίσκονταν εκεί, το οποίο είναι αναληθές.
     Πρόκειται για μία ακόμα πολιτική δίκη και καταδίκη, με ψευδείς κατηγορίες που στρέφεται ευθέως κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία βλέπει την μεγάλη εθνική αφύπνιση των Βορειοηπειρωτών που συντελείται στην περιφέρεια της Κορυτσάς το τελευταίο χρονικό διάστημα και σπεύδει με μια καταδίκη να τρομοκρατήσει τους ομογενείς μας ώστε να μην τολμούν να δηλώσουν την εθνική τους καταγωγή. Είναι προφανές πως η αλβανική κυβέρνηση σύρεται από ακραία εθνικιστικά στοιχεία σε ενέργειες καταπίεσης και φίμωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Μία σειρά από γεγονότα, με τελευταίο το παρόν, το επιβεβαιώνουν.
       Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να κάνει σαφές έμπρακτα πως τέτοιες πρακτικές δεν είναι αποδεκτές.   
       Είναι πλέον ανάγκη επιτακτική μια θεσμική θωράκιση της ελληνικής  μειονότητας που θα εγγυάται την ειρηνική της διαβίωση στα πατρογονικά της εδάφη με όλα τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχετικές συμβάσεις.

Για την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Περδίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου