Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΘ: Ο θεσμός που κατάντησαν ... ανέκδοτο!Από ανθυπασπίστριες έγιναν υπολοχαγοί σε μια νύχτα! Είναι ψέμα;
 Οι εθελοντές μακράς θητείας (ΕΜΘ) και προγενέστερα οι ΟΠΥ και ΕΠΥ είναι αδιαμφισβήτητα η ραχοκοκαλιά των Ε.Δ. (συγνώμη σε όποιους δεν αρέσει αυτό αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια).


Eίναι περίπου 18.000 ψυχές πραγματικοί επαγγελματίες που από την πρώτη στιγμή που προσλήφθηκαν στην Ε.Δ. το μεγαλύτερο ποσοστό πρόσφερε κανονικά, σε μερικούς στοίχισε και την ζωή τους.

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ανθρώπους που έχουν και αυτοί οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους ΈΛΛΗΝΕΣ αλλά και ένα ΓΕΕΘΑ που παίζει σκάκι στις πλάτες τους.

Κύριε Αβραμόπουλε ,Κύριε Ραγκούση αφουγκραστείτε και μια φορά τους χαμηλόβαθμους και αφήστε τις πλάκες ... και τις κλάρες να λένε ότι θέλουν επιτέλους για μια φορά σκύψτε πάνω από τα προβλήματα του υπαξιωματικού. Μέχρι πέρσι τον Απρίλιο ήταν όλοι τους ξεκρέμαστοι υπήρχαν στελέχη που είχαν 19 και 20 χρόνια υπηρεσίας που ήταν ακόμα Εθελοντές!

Ναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ έτσι πήραν την γενναία απόφαση με προεδρικό διάταγμα στις 30/3/2011 να τους μονιμοποιήσουν!!!

Και με ΦΕΚ αριθμό φύλλου 239 τεύχος 3 της 11 Απριλίου του 2011 έγινε το ποθούμενο αλλά δεν τους κάνατε χάρη γιατί λίγα χρόνια πριν είχατε κάνει κάποιες εθελόντριες αξιωματικούς και σε μία νύχτα πήραν 2 βαθμούς !!! Από ανθυπασπίστριες έγιναν υπολοχαγοί !

Είναι ψέμα ;;

Και όταν πήγαν σε έναν αξιωματικό της Αεροπορίας να υπογράψει το βαθμολογικό φώναζε μέσα στο ΓΕΕΘΑ εγώ θα κάνω τον κουρέα Αντισμήναρχο;;

Και πέταξε τα χαρτιά.

Σε ένα Συμβούλιο που έγινε με αντιπροσωπεία των ΕΜΘ και αξιωματικούς ο αξιωματικός της Αεροπορίας αποχώρησε έγιναν έτσι τα πράγματα;;;

ναι η όχι ;;

Είναι ντροπή να διαχωρίζετε τους υπαξιωματικούς σε πατρίκιους και πληβείους ! Φτάσατε ακόμα και στο σημείο να βγάλετε διαταγή να φοράνε «άλλα γαλόνια» για να ξεχωρίζουν από τους εκλεκτούς που βγήκαν απο την σχολή!!!

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί, ούτε με αυτό ήσασταν ευχαριστημένοι. Κι έτσι βγάλατε και άλλη διαταγή μετά απο λίγο: οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ μπροστά απο την ειδικότητα τους να φέρουν ένα «Ε» και ένα «Ο» αντίστοιχα ...

Μετά ήρθαν και οι κύριοι του ΣΥΣΜΕΔ αφού κατάλαβαν ότι υπάρχει «ψωμί» βγήκαν μπροστά να δώσουν λύση στα προβλήματα των ΕΜΘ με επερωτήσεις στη Βουλή και στον Υπουργό.

Τελικά όμως όπως λέει ο σοφός λαός… ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα του Μισθολογικού στην πρόταση του ΣΥΣΜΕΔ, οι ΕΜΘ ήταν παραπεταμένοι και σε καμία περίπτωση δεν στάθηκαν αντάξιοι των όσων έλεγαν. Μην αρχίσετε λοιπόν μερικοί τα περίεργα ότι όλοι αυτοί μπήκαν με «μέσον» και εμείς δώσαμε πανελλαδικές , γιατί θα σας απαντήσω ότι κάποιοι από εσάς υπόγραφαν για να προσληφθούν.

Αλλά να το πάμε και πιο βαθιά ;;;

Οταν βγαίνουν από τις σχολές οι ανθυπολοχαγοί πάντοτε βάζουνε δίπλα τους ένα ΕΜΘ για να τους μάθει την δουλειά!!!

Δεν υποστηρίζω κανένα αλλά δεν γίνεται αυτούς που σου προσφέρουν για μια ζωή να τους πετάς και να θυμάσαι μόνο αυτούς που ως γνωστόν δουλεύουν το πολύ 8 με 10 το πρωί στα συνεργεία και μετά πιάνουν καρέκλα γραφείο και … αναστενάζει η πασιέντζα !!!

Μην τους πυροβολείτε άλλο ξέρετε ότι χωρίς αυτούς όλα θα ήταν διαφορετικά. Τουλάχιστον δείξτε λίγο σεβασμό στην εργασία που προσφέρουν τόσα χρόνια και ανταμείψτε τους για μια φορά πραγματικά. Το θέμα δεν θα κλείσει εδώ θα επανέρθουμε ξανά με περισσότερα στοιχεία και αριθμούς.

  aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου