Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΜΥΘΗΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΤΑΛΙΚΗ «ΤΡΑΠΕΖΑ»

mafia-1-naiΧάρη την οικονομική κρίση, το οργανωμένο έγκλημα κάνει χρυσές δουλειές με αποτέλεσμα οι μαφιόζικες συμμορίες να έχουν γίνει η "μεγαλύτερη τράπεζα" της χώρας με αποθέματα μετρητών που ανέρχονται σε 65 δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικό τζίρο 140 δις ευρώ, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Αυτή τη στιγμή της κρίσης, η 'Mafia SpA' είναι ο μοναδικός επιχειρηματικός όμιλος που μπορεί να κάνει επενδύσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Confesercenti Μάρκο Βεντούρι. Ο Βεντούρι σχολίασε την έκθεση της SOS Impresa -μιας "δεξαμενής σκέψης" που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις- η οποία εκτιμά ότι η ανάμειξη της μαφίας στον εμπορικό τομέα αντιστοιχεί σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 7% του ΑΕΠ της Ιταλίας.
Εκτιμάται ότι εξαιτίας της τοκογλυφίας έχουν κλείσει 1.800 επιχειρήσεις, ενώ έχουν καταργηθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο Βεντούρι υποστήριξε ότι:
"Αυτή τη στιγμή ελέγχουν σχεδόν πλήρως τους τομείς των τυχερών παιγνιδιών -και νόμιμων-, της διάθεσης των τοξικών αποβλήτων, καθώς και μεγάλα τμήματα του οικοδομικού τομέα", δήλωσε ο Βεντούρι. "Οικογένειες" της μαφίας κινούνται επίσης προς "μη παραδοσιακούς" τομείς, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών υγείας, των σπορ, των υπηρεσιών οδικών μεταφορών, όπως επεσήμανε ο Βεντούρι.
Μάλιστα η ανάμειξη της μαφίας στον κλάδο των φορτηγών αυτοκινήτων ευθύνεται εν μέρει για τον πρόσφατο τριπλασιασμό των τιμών των φρούτων και λαχανικών, σύμφωνα με την Coldiretti, την κύρια ένωση των ιταλών αγροτών.
http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου