Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Θα λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία στο Μαρκόπουλο

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη. Αιτία, η χθεσινή απόφαση του Δήμου, που είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος...
για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του, για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, σήμερα Τρίτη, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Η απόφαση αυτή όμως, αρχικώς, προσέκρουσε στην αντίθετη «άποψη» των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Εν τέλει, σήμερα το πρωί αποφασίστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους η σημερινή διακοπή των μαθημάτων για λόγους που καθιστούν τη μετακίνηση των μαθητών επικίνδυνη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του κ. Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα» στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna, διατυπώθηκε ψευδώς, ότι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου παρέμειναν κλειστές λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, κάτι που εξόργισε τον Δήμαρχο κ. Σωτήρη Μεθενίτη, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου έχουν πλήρη επάρκεια σε πετρέλαιο θέρμανσης.


Κανονικά τα μαθήματα την Τετάρτη


Για αύριο Τετάρτη, ο Δήμος αποφάσισε πως όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία για το Μαρκόπουλο και το Πόρτο – Ράφτη, δίνει πρόβλεψη, για αύριο Τετάρτη, 08:00 π.μ., θερμοκρασία: 2 βαθμούς Κελσίου, ένταση ανέμου: 5 Μποφόρ και χιονόνερο, δηλ. μια ελαφρώς πιο ήπια κατάσταση καιρού απ’ ότι σήμερα και λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπ’ όψην, τις γνώμες και προτάσεις των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, μετά τη σημερινή εμπειρία που είχαν στο χώρο ευθύνη τους.


Παρ’ όλα αυτά, για τη διευκόλυνση των γονέων υπάρχει και η δυνατότητα μιας πρόσθετης επιβεβαίωσης της «τελευταίας στιγμής», η τηλεφωνική επικοινωνία με τους διευθυντές/ντριες των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου