Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κέρδισαν όλοι λαχείο εκτός από τον Μητσοτάκη

Φωτό: New York Times
  Έχει το όνομα αλλά ατυχώς διατηρεί και όλες τις... συνοδευτικές ιδιότητες. Έλληνας, ονόματι Κωστής Μητσοτάκης, κάτοικος του χωριού Σοντέτο της Ισπανίας, ήταν ο μοναδικός που δεν αγόρασε από τον κερδοφόρο λαχνό που είχαν πάρει όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι και απέφερε στο μικρό χωριό των 70 νοικοκυριών 950 εκατομμύρια ευρώ.

Φωτό: New York Times
Ο Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μόνος από τους 250 κατοίκους του χωριού που δεν είχε αγοράσει λαχνό διότι οι κάτοικοι που πουλούσαν τους λαχνούς είχαν προσπεράσει το σπίτι του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» που αποκάλυψε και το θέμα.
Ο Κωστής Μητσοτάκης λέγεται ότι είναι κινηματογραφιστής και το ειδύλλιό του με μία Ισπανίδα τον οδήγησε προ ετών στο Σοντέτο, ένα μικρό χωριό σχετικά κοντά στη Βαρκελώνη.
Το ειδύλλιο δεν «περπάτησε», αλλά ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στο χωριό. Το Σοντέτο έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, διότι όλοι οι κάτοικοι, πλην ενός, είχαν αγοράσει μέσω ενός οικοδομικού συνεταιρισμού λαχνούς στο ισπανικό Λόττο, το Ελ Γκόρντο, κερδίζοντας 950 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για ποσό ρεκόρ στην ιστορία του τυχερού παιχνιδιού, που έκανε όλους τους κατοίκους πλούσιους αφού το μικρότερο μερίδιο ήταν 130.000 ευρώ.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου