Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ραγκούσης: Ριζικές αλλαγές στις μεταθέσεις στρατιωτικών

Μεγάλες αλλαγές, που βελτιώνουν – συμπληρώνουν το περσινό μοντέλο μεταθέσεων των στρατιωτικών, περιέχει σχέδιο απόφασης... που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως ανακοινώθηκε, το σχέδιο αποτυπώνει την πολιτική βούληση για απόλυτη αξιοκρατία και διαφάνεια, υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και, πάνω από όλα, προστασία και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας τους. Στηρίχθηκε στην επεξεργασία, που έχει γίνει από τα αντίστοιχα Επιτελεία των τριών Κλάδων, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η τελική διαμόρφωση της Υπουργικής Απόφασης, αφού ληφθούν υπόψη και οι τελικές προτάσεις και επισημάνσεις, που θα διατυπωθούν.



Οι καινοτόμες αποφάσεις μεταξύ πολλών άλλων προβλέπουν :

-Τα στελέχη, που εμπίπτουν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων καθώς και αυτά που επιθυμούν συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο, μετατίθενται υποχρεωτικά, εφόσον το επιθυμούν, σε τόπο προτίμησής τους ως υπεράριθμοι, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει των ΠΟΥ. Αν υπάρχει σοβαρός επιχειρησιακός λόγος αποφασίζει ο υπουργός Αμυνας.

-Μετά τη κοινοποίηση των πινάκων με τις θέσεις πρός κάλυψη, τα στελέχη, που επιθυμούν μετάθεση καταθέτουν αναφορά ιεραρχικά για τη κάλυψη αυτών

- Οι πίνακες με τα υπό μετάθεση στελέχη κοινοποιούνται στις μονάδες , αφου διαμορφωθούν από τα Συμβούλια μεταθέσεων. Οι πίνακες συνοδεύονται υποχρεωτικά από τους αντίστοιχους πίνακες μορίων των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Στους αποστελλόμενους πίνακες μορίων θα εμφανίζονται συγκεντρωτικά και αναλυτικά τα μόρια εκάστου στελέχους, αλλά και αιτιολογική εξήγηση όσων εξ αυτών δε μετατίθενται (μη παρέλευση διετίας από τη τελευταία τοποθέτηση, ειδικές καταστάσεις όπως χρόνος διοίκησης, άδεια κυήσεως κ.α).

- Οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις υλοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

- Καθορίζεται για κάθε στέλεχος ανώτερο όριο μεταθέσεων οι εξι μεταθέσεις σε διάστημα 25 ετών συνολικής υπηρεσίας, . Στον ανωτέρω περιορισμό δεν υπάγονται οι μεταθέσεις για εκπαίδευση στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

- Μετά τη παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος μετατίθεται στον τόπο προτίμησής του και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μετατίθεται σε μονάδα ή υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ, που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόμετρα από αυτόν.

-Πολύτεκνοι, γονείς τριών (3) τέκνων, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους, και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει του ΠΟΥ – κάτι που είναι υποχρεωτικό για την υπηρεσία. Προτεραιότητα έχουν και άλλες κατηγορίες στρατιωτικών, όπως όσοι έχουν ανάπηρα παιδιά, οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών κτλ… 
http://www.tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου