Για να μπει ένα τέλος στις ανακοινώσεις των εταιρειών, η Greenpeace τονίζει ότι σε όλα τα δείγματα που περιείχαν σόγια, αυτή ήταν μεταλλαγμένη. Με δεδομένο πως η έρευνα της Greenpeace αφορά τυχαία δείγματα ζωοτροφής, το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν αφορά ‘μερικές’ φάρμες. Οι εταιρείες θα πρέπει τώρα να επικεντρώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να απαλλάξουν οριστικά τις ζωοτροφές τους από μεταλλαγμένα, αντί να αναλώνονται σε πόλεμο ανακοινώσεων.
Με την υποστήριξή σου, η Greenpeace καλεί και πάλι τις εταιρείες να προχωρήσουν αμέσως στα παρακάτω:
- Να εξασφαλίσουν άμεσα μη μεταλλαγμένη ζωοτροφή.
- Να στραφούν προς την καλλιέργεια ντόπιας ζωοτροφής χωρίς μεταλλαγμένα, όπως τα κτηνοτροφικά φυτά (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα), τα οποία επιπλέον προωθούν τη βιώσιμη γεωργία, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση και τονώνουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια.
- Σαν ενδιάμεσο βήμα, να ζητήσουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών του Agro7 (κρατική πιστοποίηση και σήμανση ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη-μεταλλαγμένη ζωοτροφή).
Σε ευχαριστούμε για τη συμβολή σου στην προσπάθειά μας. Στείλε αυτή την ανάρτηση στους φίλους σου να στηρίξουν κι αυτοί την προσπάθεια για το δικαίωμα μας σε διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.
Η Greenpeace τονίζει ότι τα δείγματα της έρευνας ελήφθησαν με τρόπο απόλυτα ασφαλή, τηρώντας την εχεμύθεια και αποκλείοντας κάθε πιθανότητα επιμόλυνσης, με δεδομένο ότι ελήφθησαν από την ίδια την Greenpeace και συγκεκριμένα από ακτιβιστές της ομάδας κατά των μεταλλαγμένων. Oι αναλύσεις των δειγμάτων έγιναν σε εξωτερικό ανεξάρτητο διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) εργαστήριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου