Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Εγκεμέν Μπαγίς : «Η Τουρκία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσάρτησης του βόρειου τμήματος της Κύπρου»!!

Η Τουρκία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσαρτήσει το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Τουρκοκυπρίων, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό ζήτημα.Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Kibris”που δημοσιεύεται στην κατεχόμενη Κύπρο, τόνισε ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία που θα επιτευχθεί, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών που γίνονται με άμεσες συνομιλίες, υπό την αιγίδα των ΟΗΕ.

«Αλλά αυτή είναι από τις επιλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Μπαγκίς και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ‘επανένωση του νησιού ως αποτέλεσμα μιας συναλλαγής μεταξύ των δύο ηγετών», ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι η Κύπρος θα πρέπει να «δημιουργήσει δύο ανεξάρτητα κράτη, αν οι δύο ηγέτες δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, όσον αφορά τη συνένωση τότε δεν αποκλείεται η προσάρτησή της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία».

Αντιδράσεις, ωστόσο, υπήρξαν από την τουρκική κοινότητα της κατεχόμενης Κύπρου που θεώρησαν την ιδέα της Τουρκίας ως απαράδεκτη.

Ο πρόεδρος του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος των κατεχόμενων, Γιοργκαντζίογλου Όζκαν αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τον Τούρκο υπουργό να διορθώσει το ατόπημα του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου