Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ Ιδρύει κόμμα ο Χάρης Καστανίδης

Ιδρύει κόμμα ο Χάρης Καστανίδης Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού με τη συμμετοχή και διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης με σημερινές του δηλώσεις.

Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα Fm», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι : «ήδη έχει ξεκινήσει μία συνεννόηση και μία συζήτηση μεταξύ των βουλευτών που διεγράφησαν ώστε να συντονίσουμε τις κοινοβουλευτικές μας και πολιτικές δραστηριότητες».


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στο νέο κόμμα να συμμετάσχουν και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ είπε ότι δεν γίνονται συζητήσεις με διαγραφέντες βουλευτές άλλων κομμάτων.

Ο πρώην υπουργός, εμφανίστηκε επικριτικός για τους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση «έχει τρομακτικούς όρους που οδηγούν τον κόσμο και τη χώρα σε αδιέξοδο».

Σε μια πρώτη περιγραφή της φυσιογνωμίας της νέας προσπάθειας, ο κ. Κστανίδης υπογράμμισε: «Απέναντι στο ναι της τυφλής υποταγής και το καθολικό όχι που δεν προτείνει τίποτα, εμείς διαμορφώνουμε μία ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική λύση εθνικών ισοδυνάμων, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση». Και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ έχει σφραγιστεί από τη δωρεά της σφραγίδας του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που επέλεξαν να πάνε σε μία δεύτερη δανειακή σύμβαση, που δεν εξυπηρετεί τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σε μία δεύτερη δανειακή συμφωνία η οποία έχει τρομακτικούς όρους. Είναι απίστευτα αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει και που οδηγούν σε αδιέξοδο τον κόσμο, οδηγούν σε αδιέξοδο τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για «Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μία γραμμή, την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο. Εμείς ανήκουμε στον χώρο της κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Και θα υπερασπιστούμε τέτοιες απόψεις», τόνισε.

Απέρριψε, τέλος, κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι «ψυχή και διάνοια» βρίσκεται εκτός αυτού.

 http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου