Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

«Σας μυρίζουν οι λέξεις πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία» ...

«Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμα μας, εμπόδιο στο γκρέμισμα σας, το χτίσιμό μας, εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας»...Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ένας δάσκαλος από τη Λακωνία, ο Νίκος Αντωνόπουλος, να απευθυνθεί με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες περί μειώσεων στους μισθούς και αναδεικνύοντας ένα τεράστιο θέμα:
Την προσπάθεια να αφανιστεί σταδιακά από τη συνείδηση της νέας γενιάς οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία και το έθνος μας ή, όπως ο ίδιος εύστοχα σημειώνει στην επιστολή του:«Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο (το Εθνικής το εξάλειψε η πονηριά) Παιδείας ό,τι μυρίζει πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, Ιστορία, δηλαδή τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές, προσπαθεί να εξαφανίσει με τους απορροφητήρες της νέας εποχής».
Αφορμή για την επιστολή του κ. Αντωνόπουλου στάθηκε η «απουσία» της Άννας Διαμαντοπούλου από τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να στείλει χαιρετιστήριο μήνυμα.
«Αν υπήρχε Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, κάτι θα εφευρίσκατε να γράψετε» τονίζει ο δάσκαλος και προϊστάμενος του δημοτικού σχολείου Αλικών Μάνης, αντιπαραβάλλοντας την κίνηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών του νομού, οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές 1.200 εικόνες των Τριών Ιεραρχών. Ο κ. Αντωνόπουλος παραθέτει αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι πράγματι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να διαγράψει τη θρησκεία και την Ιστορία από το λεξιλόγιο των εφήβων.
Μεταξύ αυτών, το ανιστόρητο βιβλίο της κυρίας Ρεπούση και οι δηλώσεις της πρώην γενικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνας να μετατραπούν η Ιστορία σε μάθημα επιλογής και ο διορισμός 250 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης, την ώρα που στα δημοτικά σχολεία διορίστηκαν μόλις 52 δάσκαλοι πέρυσι.
Ο εκπαιδευτικός από τη Λακωνία καταλήγοντας δηλώνει ότι «ο υλικός εξευτελισμός επήλθε, δεν θα επιτρέψουμε και τον πνευματικό».
Εσωκλείνει στην επιστολή του και ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς, το οποίο «όταν θα το παραλάβετε», ενημερώνει την υπουργό, «θα έχει μαραθεί, αλλά δεν πειράζει, γιατί με αντιπαραβολικό τρόπο θα εννοήσετε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών σας μαραίνονται σύντομα».
Εύη Πανταζοπούλου

greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου