Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ACTOSH ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ...ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ...;;;

Η ACTOSH ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!-Τρόμο έχει προκαλέσει η προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης αλβανικής τρομοκρατικής οργάνωσης ACTOSH, η οποία απειλεί ότι θα χτυπήσει βαλκανικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Η οργάνωση, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό» και μεγάλο οπλοστάσιο, έστειλε προκήρυξη στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει σε επιθέσεις εναντίον περιοχών όπως το Μαυροβούνιο, αλλά και η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα ώστε να τις «επιστρέψει στην Αλβανία».

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες διαφόρων χωρών έχουν ήδη ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών της οργάνωσης, η απρόσμενη εμφάνισή της οποίας ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Και αυτό γιατί πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συνδέσουν τον νέο αυτό «στρατό» (;) με τον UCK. Ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωσή του θύμισαν «την οργάνωση φαξ», όπως την είχαν ονομάσει αρχικά. Η προκήρυξη της ACTOSH έχει μπει στο μικροσκόπιο αρχικά της Europol, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία για τη νέα οργάνωση, και φυσικά τα μέλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για τον Κοσοβάρο Kushtrim Mtirovica, εν δυνάμει τρομοκράτη, που χαρακτηρίζεται «πολύ σκληρός» και διαφεύγει τη σύλληψη.
Προτεραιότητα λοιπόν της Europol είναι ο εντοπισμός του αρχηγείου του «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας», όπως ονομάζεται αλλιώς η οργάνωση, ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί η δύναμη που έχει ο «στρατός». Προβληματισμός επικρατεί και στη χώρα μας, αφού στο κείμενο της προκήρυξης αναφέρει ξεκάθαρα ότι εδάφη τα οποία ο συντάκτης θεωρεί ότι ανήκουν στην Αλβανία θα τα πάρουν πίσω με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, η Σερβία και το Μαυροβούνιο βρίσκονται στο επίκεντρο του στόχου των τρομοκρατών.
Το κείμενο
Η προκήρυξη που έστειλαν στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας NOA, με τίτλο «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο», εκτοξεύει πολλές απειλές εναντίον των χωρών για τις οποίες μιλάει, ενώ δίνει και πολλές υποσχέσεις προς τους συμπατριώτες τους, ότι εδάφη τα οποία τους ανήκουν θα γίνουν ξανά δικά τους. Η προκήρυξη-απειλή δεν είναι ακόμη γνωστό αν στάλθηκε με mail ή με φαξ, πράγμα το οποίο θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις έρευνές τους. Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές είναι υπογεγραμμένη από τον Kushtrim Mtirovica, τον οποίο «βλέπουν» ως επικεφαλής της οργάνωσης. Το NOA αρχικά δίσταζε να δημοσιεύσει το εν λόγω κείμενο καθώς υποψιαζόταν ότι επρόκειτο για φάρσα, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι όλα ήταν αληθινά. Η οργάνωση είναι υπαρκτή και ο εφιάλτης πέρα για πέρα αληθινός.
«Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», είναι η αρχή από το κείμενο που έστειλε στο Πρακτορείο ο «Στρατός για την Απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της Αλβανίας» ή αλλιώς στα αλβανικά ACTOSH όπως έχουν ονομάσει την οργάνωση οι ιδρυτές και τα μέλη της.
Οι δύο πρώτες γραμμές είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση και υποσχέσεις προς τους Αλβανούς πολίτες. Όλη η ανακοίνωσή τους αποπνέει σιγουριά, δύναμη και υποδηλώνει την ύπαρξη ενός πολύ καλά οργανωμένου και ισχυρού στρατού, και ίσως είναι αυτό που έχει κάνει τους αποδέκτες του μηνύματος να τρομάζουν και να λαμβάνουν τα λόγια τους με σοβαρότητα. Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση σε συνέχεια των δηλώσεών της αναλύει ποια είναι τα εδάφη τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στην Αλβανία και θα τα αποκτήσουν εκ νέου, χωρίς φόβο. Υποστηρίζει ότι το Βόρειο και Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο της ανήκουν δικαιωματικά, ενώ η Κοιλάδα του Βαρδάρη, η οποία είναι έδαφος του Μαυροβουνίου, ισχυρίζεται ότι πρέπει να είναι στην κατοχή των Αλβανών. Επίσης έχουν βάλει στο μάτι και κάποια ελληνικά εδάφη και θέλουν να τα «επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν», δηλαδή... στην ιδιοκτησία τους. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους. Ο επικεφαλής του αρχηγείου της ACTOSH συνεχίζει λέγοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή σχηματισμού μιας νέας σερβικής δημοκρατίας μέσω των διαδικασιών αποκέντρωσης. «Το Κόσοβο δεν είναι ούτε ανεξάρτητο ούτε αυτόνομο», προσθέτει, ενώ παρακάτω ρίχνει την ευθύνη στην Eulex για τη διαίρεση του βόρειου τμήματος του Κοσόβου. Σύμφωνα με την ACTOSH, η ηγεσία της Πρίστινα δεν ενδιαφέρεται για τα όσα συμβαίνουν στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και ενθαρρύνει τη διαίρεσή του - και όλα αυτά με την έγκριση της Eulex. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που τους οδήγησε στην ίδρυση αυτής της οργάνωσης και θέλουν να ανοίξει ο δρόμος ώστε το Βόρειο Κόσοβο να είναι πλέον υπό την προστασία τους.
Πριν καταλήξει, αναφέρει ποιες ομάδες θα «χτυπήσει» και ποιες δεν θέλει να μπουν εμπόδιο στον δρόμο που θα χαράξουν. Συγκεκριμένα, λέει ότι θα εμποδίσουν τη δραστηριοποίηση σερβικών παραστρατιωτικών ομάδων, της Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της Σερβίας. «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλάβο-Έλληνες και την παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει», ήταν οι τελευταίες λέξεις της γεμάτης απειλές προκήρυξης.

press-time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου