Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

" To Χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη Δόξα ουδείς ! " - "Εμπάργκο" στο Κασσίνη για μικροκομματικούς σκοπούς

Σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου εντείνονται οι διεργασίες γύρω από την εξόριση στο οικόπεδο 12 και απαιτούνται αποφάσεις κλειδιά για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ, που αφορούν τη διοχέτευση, επεξεργασία, αποθήκευση, δημιουργία τερματικού καθώς και εξαγωγή του Φυσικού Αερίου, συνεχίζεται η περιθωριοποίηση του αποκλειστικά αρμόδιου στο θέμα φυσικής ενέργειας, Σόλων Κασίνη.

 Ο Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας, που με τις δικές του προσπάθειες κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του Α’ γύρου αδειοδότησης και να κλειδώσει τη συμφωνία με την Noble, ήρθε σε ρήξη και με τον τέως Υπουργό Εμπορίου, κάτι το οποίο φαίνεται πως ισχύει και με την νυν, Πραξούλα Αντωνιάδου, αφού και οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του, φαίνεται να επιδιώκουν να έχουν το πάνω χέρι και να απολαμβάνουν την προβολή σε ότι αφορά τα ενεργειακά.

Η Κυβέρνηση απαγορεύει στον Σόλωνα Κασίνη να προβαίνει σε λεπτομερείς δηλώσεις για τις εξελίξεις και τα διαδικαστικά που αφορούν τις διεργασίες στο οικόπεδο 12, με αποτέλεσμα να διοχετεύονται στον τύπο ανακρίβειες και εσκεμμένη παραπληροφόρηση.

Η όλη στάση του αρμόδιου Υπουργείου, επηρεάζει τόσο τη λήψη αποφάσεων όπως και τον χειρισμό του όλου θέματος εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η υπουργός Εμπορίου δίνει απαντήσεις για το θέμα της περιθωριοποίησης Κασίνη

Έσπασε το «εμπάργκο» ο Κασίνης

Πάντως ο Διευθυντής Ενέργειας έσπασε το «εμπάργκο» λέγοντας πως θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο με βάση τις επιστημονικές γνώσεις του, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις για τα πάντα.


Μιλώντας στην εκπομπτή του Σίγμα «Μεσημέρι και κάτι», ανέφερε ότι εργασίες της Noble στο οικόπεδο 12 προχωρούν κανονικά, με το τρυπάνι να έχει φτάσει σε βάθος 71 μέτρων, στο πρώτο στάδιο διασωλήνωσης διαμέτρου 36 ιντζών.
Ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι το Σάββατο ξεκινά η δεύτερη φάση των εργασιών. Το απόγευμα του Σαββάτου η διασωλήνωση αναμένεται να φτάσει τις 26 ίντζες, σε βάθος 940 μέτρων.

Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, αναμένονται όταν το τρυπάνι φτάσει στα 3,5-4 χιλιόμετρα βάθος. Οι ενδείξεις πάντως είναι πολύ καλές.

«Εάν επαληθευθούν, η ευημερία για των τόπο μας, θα συνοδεύει αρκετές γενιές μετά από εμάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασίνης, υπογραμμίζοντας ότι το οικόπεδο 12 είναι μεν καλό, αλλά όχι το καλύτερο, οπόταν, τα καλύτερα έπονται.
Αναφορικά με το β' γύρο αδειοδοτήσεων, είπε ότι η υπηρεσία είναι έτοιμη και αναμένει το...πολιτικό πράσινο φως.


Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Ισραηλινό τύπο, τόσο οι Ισραηλινοί τεχνοκράτες, όσο και οι υπεύθυνοι εξωτερικών θεμάτων της χώρας, αναμένουν από την ΚΔ την απόφαση για ενδεχόμενη συνεργασία των δύο χωρών σε ενεργειακό επίπεδο μέσω της συνεργάτιδας Ισραηλινής εταιρείας της Noble Energy, Delek .
Πηγή Άρθρου : SigmaLive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου