Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Προσπαθούν να αφελληνίσουν τα παιδιά της ομογένειας με νομοσχέδιο-έκτρωμα

omogeneis
Η πρόθεση της κυβέρνησης να αφελληνίσει τους Έλληνες μαθητές της διασποράς είναι εξόφθαλμη. Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ δεν αρκέστηκε στις «δολιοφθορές», όπως είναι η ανάκληση Ελλήνων εκπαιδευτικών από τα ομογενειακά σχολεία, μιας και αντιλαμβάνεται τις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού ως «εθνικιστικούς πυρήνες». Εξ ου και η μόνιμη άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συναινέσει σε δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς...

Με το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, το οποίο συζητείται ήδη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, δηλαδή Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς, το Υπουργείο (πάλαι ποτέ Εθνικής) Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της «εκσυγχρονίστριας» και πολύ «προοδευτικής» Άννας Διαμαντοπούλου, την οποία ενισχύει παρασκηνιακά ο «κολλητός» της «γαλάζιος» βουλευτής, πρώην υπουργός και ανάλογων απόψεων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, προσπαθεί να σπάσει τους δεσμούς των μεταναστών τρίτης γενιάς με το εθνικό κέντρο.

Νόμος-έκτρωμα
«Αν γίνει νόμος με τη σημερινή του μορφή, θα έχει ως αποτέλεσμα να στερήσει από τα Ελληνόπουλα της Διασποράς κάθε γλωσσικό και πολιτισμικό δεσμό με την Πατρίδα», λέει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, σε ανακοίνωσή της που έχει τίτλο«ανεξέλεγκτη η χρεοκοπία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό». Οι ομογενείς μας, αντιλαμβανόμενοι την περιφρόνηση με την οποία τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι δεν λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις τους και υπογραμμίζει ότι «το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε κανένα ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς των Γονέων και των Κοινοτήτων στη Γερμανία. Προκλητικά αγνόησε παντελώς τις εποικοδομητικές τους προτάσεις, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει ούτε σε ένα τους έγγραφο και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σε ημερίδα για το θέμα».

Η κοινωνική μηχανική του ΠΑΣΟΚ κατά των ομογενών μας 
«Δεν αξίζει τον κόπο να μαθαίνουμε πια Ελληνικά; Ή μήπως η παρεχόμενη ως τώρα ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό παρήγαγε μισαλλόδοξους και εχθρούς της ειρηνικής συμβίωσης;»,διερωτάται η Ομοσπονδία. Φυσικά, η απάντηση υπάρχει στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως προκλητικά αναγράφει, στοχεύει «στους πολίτες του κόσμου, με όρους προώθησης της ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας ατόμων και ομάδων διαφορετικής προέλευσης».

Η απόπειρα όμως της κυβέρνησης να αφελληνίσει τους νεαρούς Έλληνες του εξωτερικού βρίσκει απέναντί της τους ομογενείς: «οι φορείς των γονέων και οι κοινότητές τους θα σταθούν και μελλοντικά στο πλευρό των παιδιών τους και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ελληνικότητά τους». Οι κουβέντες αυτές ακούγονται ως εφιάλτες στα αυτιά των εθνομηδενιστών, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταφέρνουν να θρυμματίσουν τον εθνικό κορμό, αλλά αντίθετα, βάζουν απέναντί τους, τους πάντες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου