Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μακάριος απορρίπτει τη Διζωνική Ομοσπονδία!

-Θα καταλήξουμε σε ένα είδος Ομοσπονδίας κατά τη γνώμη σας;
ΜΑΚΑΡΙΟΣ -Θα ήτο κάπως ανεκτόν, αν τουλάχιστον ήταν μια Πολυπεριφερειακή Ομοσπονδία και όχι Ομοσπονδία επί Δύο Ζωνών [δηλ. Διζωνική], όπως αντιλαμβάνομαι τότε η Τουρκία θα επιδιώξει όχι Ομοσπονδία αλλά Συνομοσπονδία, σαν να είμεθα δηλαδή δύο κράτη.
-Και αυτό είναι απαράδεκτο για μας...
ΜΑΚΑΡΙΟΣ -Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο για μας!
-Και δεν θα το δεχτούμε Μακαριότατε;
ΜΑΚΑΡΙΟΣ -Όχι δεν θα το δεχτούμε! Έστω και αν η de facto σημερινή κατάστασις συνεχιστεί επί πολλά χρόνια!



---
Παρά τα όσα το «εκσυγχρονιστικό» ΑΚΕΛ και οι ομοτράπεζοί του βάλθηκαν εδώ και δεκαετίες να μας πλασάρουν ως την «αδιαφιλονίκητη διέξοδο» και τον «αναγκαίο συμβιβασμό» που αποδέχτηκε τάχα και ο «άμεμπτος Εθνάρχης» Μακάριος, η αλήθεια είναι διαφορετική. Για δεκαετίες, όσοι αντιτίθενται σε μια τέτοια λύση, η οποία ισοδυναμεί κατά τον Μακάριο με την καταδικαστέα Συνομοσπονδία, θεωρείτο και θεωρείται ακόμη περίπου σαν Χουντικός, Πραξικοπηματίας, Φασίστας και όλα τα σχετικά...

Η αλήθεια είναι ότι ο Μακάριος αποδέχτηκε την Ομοσπονδία μεν, Πολυπεριφερειακή δε. Έθεσε σε πρωτεύουσα θέση τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ενώ ΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ. Ο όρος παρεισέφρησε αργότερα.

Οι κατά καιρούς πολιτικές μας ηγεσίες έκαναν πολλά βήματα πίσω. Έδειξαν «διαλλακτικότητα» και πέσαμε στην παγίδα. Βάλαμε τόσο νερό στο κρασί μας όσο ήθελε ο Αττίλας.

35 χρόνια μετά, η επιδίωξη λύσης πάνω στη βάση της Ομοσπονδίας, και μάλιστα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μας οδήγησε μόνο σε ένα επικίνδυνο στρίμωγμα για να αποδεχτούμε την ΚΑΤΟΧΗ και τον ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ του βόρειου τμήματος της Κύπρου, είτε αυτή ονομάστηκε «τελευταία ευκαιρία», είτε «Ιδέες Γκάλι», είτε «Σχέδιο Ανάν», είτε προσφάτως «Λύση από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου