Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έτοιμος να βγει στο βουνό ο Πάγκαλος!

Το μεγαλύτερο σοκ στην ίδια του την κυβέρνηση, επεφύλασσε ο γνωστός “ύποπτος” και Αντιπρόεδρός της, την ημέρα αμέσως μετά την ψήφιση του χαρατσιού της ΔΕΗ στην ακίνητη ιδιοκτησία. O Θ. Πάγκαλος, γιατί φυσικά θα πρέπει ήδη μέχρι εδώ να καταλάβατε ότι αναφερόμαστε στον Β΄ αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, δήλωσε ότι για να μπορέσει να πληρώσει τους φόρους για την ακίνητη περιουσία του θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

Όλα συνέβησαν κατά την διάρκεια συνέντευξής του, που αλλού παρά στο κανάλι Mega. Ανέφερε λοιπόν, προσπαθώντας να παρουσιάσει ένα πρόσωπο κοινό με τον απλό λαουτζίκο, ότι ούτε και εκείνος έχει να πληρώσει τον φόρο για τα ακίνητα.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 7.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

Τι γκαντεμιά και αυτό, τι καταστροφή για έναν απλό άνθρωποι, έναν μονίμως βουλευτή και σχεδόν μονίμως υπουργό, όπως ο κ. Πάγκαλος. Πάνω που είχε αρχίσει να στρώνει οικονομικά την ζωή του, ήλθε αυτή η απρόσμενη κληρονομιά, η οποία ποιος ξέρει με πόσα ακίνητα τον φόρτωσε, και καταστράφηκε ο άνθρωπος. Είναι αυτού ακριβώς του είδους οι τραγικές ιστορίες, που γεμίζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, και τους αναγκάζουν να φύγουν τρέχοντας προς το εξωτερικό, μπας και τους βρει καμία τέτοια ξαφνική κληρονομιά – συμφορά...


Σε λίγο θα ανοίγει και διόδια στην εθνική οδό!


«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε, βυθίζοντας στην λύπη έναν ολόκληρο λαό, που δεν άντεχε να βλέπει μία από τις χαρακτηριστικές προσωπικότητες της ύστερης μεταπολίτευσης να δηλώνει δημοσίως την ένδεια στην οποία έχει φτάσει. Την πραγματική όμως επανάσταση, έκανε ο Θ. Πάγκαλος, απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων, τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».


Ότι ακριβώς δηλαδή λένε όλα οι πρωτοβουλίες που αυτοτοποθετούνται στο κίνημα “Δεν πληρώνω”. “Δεν πληρώνω” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έχοντας μάλιστα το κουράγιο να αναλάβει και τις συνέπειες της πράξης του, δηλαδή την φυλάκισή του, από τον έτερο αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που προφανώς θα μπορεί λόγω ιεραρχίας να τον συλλάβει.


Εμείς, οι χαζοί πληβείοι, στους οποίους ευτυχώς η μοίρα δεν έριξε στο κεφάλι ένα τόσο βαρύ φορτίο, όσο μια κληρονομιά με αρκετά ακίνητα και ως εκ τούτου στις σύγχρονες συνθήκες της χώρας μας δεν έχουμε και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε κάποιο ακίνητο, συμπαριστάμεθα στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Μόνο μία ερώτηση έχουμε να του κάνουμε.


Γιατί το κόμμα και η κυβέρνησή του, δεν εφήρμοσαν και στην περίπτωση των διαβουλεύσεών τους με την τρόικα την ίδια ακριβώς λογική και αντ' αυτού προτίμησαν να υποθηκεύσουν την ζωή όχι μόνο της σημερινής αλλά και της επόμενης γενιάς Ελλήνων; Γιατί δεν τους είπαν, κύριοι τόσα έχουμε, τόσα μπορούμε να πληρώνουμε, αν δεν σας φτάνουν ελάτε να μας βάλετε φυλακή; Γιατί κρίνοντας από τον ... ρυθμό των ιδιωτικοποιήσεων, ούτε κάποιο σπίτι της χώρας μπορεί να πουληθεί.


Το μόνο που μας μένει πάντως πλέον να δούμε, είναι τον Θεόδωρο Πάγκαλο με πορτοκαλί σημαία, να σηκώνει τις μπάρες των διοδίων στις εθνικές οδούς ανά την Ελλάδα. Και δίπλα του, πολύ πιθανόν να στριμώχνονται για να εμφανιστούν στις κάμερες κάποιοι την μια στιγμή “αντάρτες” του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τους νόμους, αλλά μετατρέπονται σε υπάκουα σκυλάκια, κάθε φορά που έρχεται η κρίσιμη ώρα στην Βουλή!


Δημήτρης Παπαγεωργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου