Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η χώρα μας δέχεται ταξιδιωτικά έγγραφα, με χώρα καταγωγής την... Μακεδονία!

velopoulos_montazΝτοκουμέντο – σοκ από τον Κυριάκο Βελόπουλο
Άνω κάτω έκανε για μια ακόμη φορά την Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την διάρκεια του κοινβουλευτικού ελέγχου, υποβάλλοντας επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με το ζήτημα της Μακεδονίας και την τακτική της χώρας μας στο ζήτημα των Σκοπίων.
Η ερώτηση αρχικά αφορούσε την στάση της χώρας μας και το γεγονός ότι στα αυτιά Ελλήνων βουλευτών φτάνουν συχνά πληροφορίες από διάφορες πλευρές και κυρίως από την αμερικανική, ότι η χώρα μας έχει ήδη συμφωνήσει σε μία ονομασία με το όνομα “Μακεδονία” και έναν τοπικό προσδιορισμό, όπως βόρεια, νότια και τα λοιπά. 

Ο κ. Βελόπουλος, λοιπόν, κατηγόρησε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας από το ... 1949 και μετά, ότι επέλεγε να ... πετάξει την “καυτή πατάτα” του συγκεκριμένου ζητήματος, ο ένας στον άλλον, πρωθυπουργός από πρωθυπουργό. Και ότι επί τόσα έτη, κανείς δεν έκανε τίποτε για να ανατρέψει την κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί. Και κατηγόρησε την σημερινή κυβέρνηση για διγλωσσία στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα κάνει επί του πρακτέου, σε διπλωματικό επίπεδο. Αναφέρθηκε μάλιστα και σε περιστατικό την γείτονα χώρα, όπου το κράτος των Σκοπίων τιμώρησε με κλείσιμο ελληνική επιχείρηση, επειδή δεν ανέφερε ως χώρα κατασκευής των προϊόντων της, την ... “Μακεδονία”.
Η απάντηση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ήταν η αναμενόμενη, ακριβώς αυτή  που ακούμε τόσα χρόνια. Μίλησε για την εθνική θέση της Ελλάδας, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί και είναι μια θέση, η οποία υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου.  Μας μίλησε για προσπάθεια της χώρας μας να λυθεί το ζήτημα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και ούτω καθ' εξής. Δεν είπε όμως κουβέντα περί της ... ταμπακέρας, την ονομασία δηλαδή των Σκοπίων, το τι κάνει η χώρα μας για να αντιδράσει στις προκλήσεις των Σκοπιανών και ούτω καθ' εξής.
Η απάντηση του Βελόπουλου ήταν άμεση.  Αφού φρόντισε να απαξιώσει τελείως την ... τακτική του ΠΑΣΟΚ με τα ... διεθνή φόρα, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ένα έγγραφο, το οποίο πραγματικά “ξεβρακώνει” τον τρόπο με τον οποίο ο κρατικός μηχανισμός αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα, προφανώς μετά από οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας.
Τι έλεγε το συγκεκριμένο έγγραφο;  Ήταν μια εγκύκλιος, από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, προς την ελληνική αστυνομία, και συγκεκριμένα την διεύθυνση αλλοδαπών. Θέμα του, τα ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών όπου αναγράφεται ως τόπος γέννησης των κατόχων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.»
Και αναφερόταν στο ζήτημα των διαβατηρίων, που αναγράφουν ως τόπο γέννησης την “Μακεδονία”. Θαυμάστε Εγκύκλιο: “Με αφορμή ερώτημα που υπεβλήθη από υφιστάμενη υπηρεσία μας, αναφορικά με το εάν θα πρέπει να χορηγηθεί « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.» του Π.Δ.106/2007 σε πολίτη Βουλγαρίας ο οποίος κατείχε διαβατήριο Βουλγαρικών αρχών, στο οποίο αναγράφεται ως τόπος γέννησης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΞ/Α3 Δ/νση το οποίο σας διαβιβάζουμε, το εν λόγω διαβατήριο, όπως άλλωστε και τα ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων χωρών, που αναφέρουν ως τόπο γέννησης « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αναγνωρίζονται ως ισχυρά ταξιδιωτικά έγγραφα από την Ελλάδα και επομένως μπορεί να εκδοθεί η αιτηθείσα « Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη Ε.Ε.».
Και ζητούσε το υπουργείο, με την εγκύκλιο αυτή, την ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών που ασχολούνται με τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου, αλλά και με θέματα αλλοδαπών.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι μπορεί κάποιος να γεννηθεί σε μία χώρα που λέγεται “Μακεδονία”. Άρα επί του πρακτέου υποσκάπτουν την υποτιθέμενη “εθνική θέση”. Και φυσικά δεν το κάνουν αυτοβούλως, αλλά με διαταγές από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Να τους χαιρόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου