Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι σκότωσαν τον Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, πρώην υπαρχηγό των Γκρίζων Λύκων και αρχηγό κόμματος παρακρατικών!

Στις 25 Μαρτίου 2009, τέσσερις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, ένα ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας που μετέφερε τον Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, αρχηγό του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΒΡ) και πρώην υπαρχηγό των Γκρίζων Λύκων, που καταδικάστηκε για δολοφονίες αριστερών φοιτητών, κατέπεσε κοντά στην κορυφή  Karayakup του όρους Κες (Keş Dağı), που βρίσκεται στα όρια της Κεντρικής Ανατολίας και του τουρκικού Κουρδιστάν.


Από θαύμα, ένας από τους πέντε επιβάτες του ελικοπτέρου επέζησε και τηλεφώνησε δυο φορές, ζητώντας βοήθεια. Παρ' όλα αυτά, οι ομάδες διάσωσης δεν έφτασαν ποτέ ή μάλλον έφτασαν στον τόπο που βρισκόταν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου τρεις μέρες μετά. Όταν μάλιστα έφθασαν στα συντρίμμια, βρήκαν τα τέσσερα πτώματα στον τόπο που ήταν τα συντρίμμια, ενώ το πέμπτο ήταν 500 μέτρα μακριά. Ήταν ένας δημοσιογράφος, που έκανε έλκηθρο ένα τμήμα του ελικοπτέρου και γλίστρησε στον κατήφορο, με στόχο να φθάσει στο κοντινότερο χωριό. Είχε όμως κατάγματα και δεν τα κατάφερε.
Τότε, παρότι υπήρχαν πολλά κενά , ένα πέπλο σιωπής τύλιξε την υπόθεση και κανένας δεν ερευνούσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το "ατύχημα".
Μέχρι που πριν από λίγο καιρό έφθασε στα χέρια του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονται τρεις αξιωματικοί, εκ των οποίων ο ένας ξεβιδώνει και αποσπά από τα συντρίμμια τα εξαρτήματα εκείνα που καταγράφουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις συνθήκες πτήσεις του ελικοπτέρου.Ο Γκιούλ βλέπει το βίντεο και καλεί τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να του δώσει εξηγήσεις, ο οποίος προτιμά τη σιωπή.
Μετά από όλα αυτά, ο Γκιούλ αναθέτει την έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης του ελικοπτέρου σε αρμόδια υπηρεσία που ανήκει στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.
Έκτοτε αποκαλύπτονται τα κάτωθι:

  • Τη στιγμή που κατέπεσε το ελικόπτερο, στην περιοχή πετούσαν δυο F-16 και ένα F-4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΠΑ).
  • Η τελευταία εικόνα που έχουν τα ραντάρ της ΤΠΑ δείχνει ότι τα αεροσκάφη βρίσκονται σε απόσταση 28,5 χλμ από το ελικόπτερο. 
  • Όλα τα ραντάρ της ΤΠΑ που καλύπτουν τη συγκεκριμένη περιοχή, παθαίνουν βλάβη η οποία επανέρχεται μετά από 4 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.
  • Όταν επανέρχεται η εικόνα, τα αεροσκάφη δείχνουν να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 60χλμ από τον τόπο που κατέπεσε το ελικόπτερο. 
  • Δηλαδή, δεν υπάρχουν στοιχεία για την πορεία που ακολούθησαν και το σημείο που βρίσκονταν τα πολεμικά αεροσκάφη, την ώρα που κατέπεσε το ελικόπτερο.
Σύμφωνα με την επικρατούσα πλέον άποψη, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, κατερρίφθη από F-16, μετά από εντολή της ιεραρχίας και για να εξαφανισθούν τα ίχνη, επικαλέστηκαν βλάβη στα ραντάρ της ΤΠΑ. Για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που αποδεικνύει ότι τα F-16 ήταν κοντά στο ελικόπτερο την ώρα της πτώσης του, ξήλωσαν τα όργανα του ελικοπτέρου, όπως φαίνεται στο βίντεο που έφθασε στα χέρια του Γκιούλ και στη συνέχεια είδε το φως της δημοσιότητας.
Υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτονται σταδιακά, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο το τουρκικό κράτος χρησιμοποιούσε τους παρακρατικούς και παραστρατιωτικούς μηχανισμούς που ίδρυε το ίδιο και ήλεγχε ασφυκτικά και στη συνέχεια, όταν οι μηχανισμοί αυτοί αποτελούσαν απειλή για τα συμφέροντα του κράτους, ξηλώνονταν, και οι πρωταγωνιστές τους είχαν την τύχη του Γιαζιτζίογλου.
Τώρα, για όσους αναρωτιούνται γιατί είχε τέτοιο τέλος ο δολοφόνος Γιαζιτζίογλου, οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε εκμυστηρευθεί σε τρεις δημοσιογράφους την πρόθεσή του να κάνει αποκαλύψεις για την εμπλοκή της νεολαίας του κόμματός του (Alperenler Ocağı) στις δολοφονίες των Χριστιανών της Μαλάτειας, του ιερέα Σαντόρο στην Τραπεζούντα και του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. Στις δολοφονίες αυτές οι μηχανισμοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποίησαν νεολαίους από την προαναφερθείσα παρακρατική-παραστρατιωτική οργάνωση νεολαίας, κάτι που καθιστούσε συνένοχο και τον ίδιο, αφού ένας από τους καθοδηγητές του δολοφόνου του Χραντ Ντινκ, είχε φωτογραφηθεί μαζί του στην Τραπεζούντα.
Προφανώς, κάποιος από τους δημοσιογράφους που έγινε κοινωνός των προθέσεων του Γιαζιτζίογλου "μίλησε αρμοδίως" και μετά ήλθε η ρουκέτα ή ο κώνος αερίων στο ελικόπτερο που τον μετέφερε.
Μπορεί να φαίνεται σαν κινηματογραφικό έργο, όμως όλα όσα αναφέρονται στην εξιστόρηση αυτή είναι πέρα για πέρα αληθινά, ενώ υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες, που ίσως τις μοιραστούμε σε ένα άλλο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου