Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση: '«ΠΟΜΠΗ» ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙ ΤΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ'

τηλ.             210-3305168       &             6972199604      , http://www.evmolpides.gr/
Ημερομηνία: Κυριακή, Οκτώβριος 03, 2010 - 07:00
Διάρκεια: 7 Ώρες 30 Λεπτά
Πληροφορίες:
Πληροφορίες:             210-3305168       &             6972199604      
URL:
http://www.schizas.com/site3/components/com_jcalpro/images/spacer.gif
«ΠΟΜΠΗ» ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙ ΤΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ


ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 π.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΞΕΩΣ:

7.00 ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΙΣ • 7.08 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ • 7.10 ΥΜΝΟΣ ΗΛΙΟΥ • 7.15 ΕΚΚΙΝΗΣΙΣ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΧΩΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ (1.30~ μ.μ.)

Η Πομπή τελείται κάθε έτος την πρώτη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, με την διοργάνωση της πολιτιστικής εταιρείας ΕΥΜΟΛΠΙΔΕΣ, και με ελεύθερη συμμετοχή Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Συντελείται με την ευγενική αρωγή του «Επικουρείου Κήπου» και ανεξαρτήτων προσώπων.

Η εκδήλωση ξεκινά την 7ην πρωϊνή ώρα, από τον Κεραμεικό, συγκεκριμένα από την βόρεια πύλη του αρχαιολογικού χώρου (οδό Σαλαμίνος και Πειραιώς 81-83), και τελειώνει στον αρχαιολογικό ιερό χώρο της Ελευσίνος. Πληροφορίες:             210-3305168       &             6972199604      

Η συμμετοχή στην πομπή είναι ελευθέρα για όλους. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε την συμμετοχή σας, ούτε οικονομική συνδρομή ή άλλη υποχρέωση, και γίνεται με προσωπική ευθύνη για τυχόν ατομικές ειδικές ανάγκες. Ενδείκνυται ευπρεπής ενδυμασία (λευκή ή ανοικτόχρωμη με χαρούμενα χρώματα), χωρίς γραφήματα ή προβολή προϊόντων. Φορέστε σανδάλια ή άλλα ελαφριά υποδήματα. Κατά την διαδρομή υπάρχουν καταστήματα τροφίμων, αστική συγκοινωνία...

Η επίσκεψις εις τον Ιερό Χώρο της Ελευσίνος (περίπου 1.30 έως 1.45) γίνεται κατόπιν αδείας (προς την πολιτιστική εταιρεία) συμφώνως προς τους κανονισμούς περί προστασίας των αρχαιολογικών χώρων. Για φωτογραφίσεις και εικονοσκοπήσεις εντός του ιερού χώρου απαιτείται ειδική άδεια από την Γ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μόνο στο τέλος, μπορούν να παραστούν κατά την επίκσκεψή μας στον Ιερό Χώρο της Ελευσίνος. Η επιστροφή γίνεται με τα αστικά λεωφορεία και με ΙΧ αυτοκίνητα φίλων.

• Η αναζήτηση της πρώτης αιτίας για την δημιουργία της ζωής και δη η προέλευσις της θείας υποστάσεως του ανθρώπου, υπήρξε το κατ' εξοχήν αντικείμενο μελέτης των μυστών της αρχαιότητος, και το οποίο προώθησε την διάνοια εκείνων σε επίπεδα ερμηνείας των μυστηριακών φυσικών νόμων της αιωνιότητος της ζωής.

• Καλλιεργώντας τις αρετές διά βίου και σμιλεύοντας τον αδιαμόρφωτο τιτάνιο «βράχο» της συνειδήσεως, οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν τά φυσικά χαρίσματα του ανθρωπίνου γένους –δώρα θεών/θεαινών, καθιέρωσαν νόμους και θεσμούς ως βασικές αρχές της κοινωνικής ζωής, ούτως ώστε βασίλευε η Δικαιοσύνη και η Αρμονία.

• Αλλά και η επίγνωσις περί του θανάτου και της επέκεινα πορείας της ψυχής, ήσαν αντικείμενα ερεύνης των μυστών, εξ αυτής δε οι «οδοιπόροι» απέβαλλαν τον φόβο του θανάτου και απέδωσαν τον αξιοθαύμαστο Ελληνικό Πολιτισμό.

• Νυν δε, ακολουθώντας τα ίχνη των σεβασμίων προγόνων μας επί της Ιεράς Οδού, μετέχουμε σε εμπειρίες ικανές να μας δώσουν απαντήσεις, τόσο για την "Ιερά Πομπή" (τα εξωτερικά δρώμενα) όσο και για τα Ιερά Μυστήρια της Μεγάλης Μητέρας και της Κόρης...

• Η πομπή επί της Ιεράς Οδού, (άλλως Μυστική Ατραπός ή Δρόμος της Αρετής), δεν είναι απλώς μια δοκιμασία για το σώμα που ο καθένας ζεύει στο άρμα της δικής του ψυχής, δεν είναι μια απλή ανάταση / αναγωγή της ψυχής που αναγαλλιά νοιώθοντας ότι στα ίχνη των μυστών του κόσμου θα βρει την κανονική πορεία της, μα ούτε και μια μοναδική πνευματική ευκαιρία για ελεύθερη και ατομική σμίλευση του πόνου και του φόβου στο μέτρο της ανάγκης... Είναι ακόμη η γλυκεία και ελπιδοφόρος έλευσις του οδοιπόρου στο τέρμα της διανοίας του δικού του βίου, αντικρίζο τας την δική του Ιθάκη, την Κόρη στην αγκαλιά της σεμνής Μητέρας... αν και «φευ, φευ, φρονείν ως δεινόν ένθα μη τέλει λύει φρονούντι...» [Σοφοκλής], (αλίμονο... δεινό είναι να γνωρίζεις το τέλος που δεν λύουν ούτε οι σκεπτόμενοι).

Ευχαριστούμε τις φίλες και φίλους συνεργάτες για την αμέριστη συμπαράστασή τους, την Γ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων για την απρόσκοπτη συνεργασία, καθώς και την Τροχαία Αθηνών για την ασφάλεια που παρέχει στους οδοιπόρους.

 



Μήνυμα μόνον για Έλληνες και όχι κάθε λογής ΕΛΛΑΔΙΤΗ
Οι Έλληνες, δεν «έκυπτον», ούτε και όταν προσευχόταν. Είναι γνωστό ότι επικαλούνται τους επουράνιους θεούς δι’ απλής ανατάσεως των χεριών, «άρσεως», εξ ου άρα = προσευχή, αράομαι = προσεύχομαι. «Η προσκύνησις ανθρώπου από άνθρωπο αντιμετωπίζετο και ως μεγάλη βλακεία και αφέλεια».
Γράφει ο Φιλόστρατος, στον βίο Απολλωνίου του Τυανέως Κέφ. XXVII Και φυσικά οι Έλληνες ήταν φίλοι και όχι δούλοι των Θεών τους. «Ω φίλε ΠΑΝ, και σεις άλλοι θεοί…» έλεγε ο Σωκράτης…
Μην συμμετέχετε άθελα και άβουλα στην καταστροφή της Ιερής Ελληνικής Ομιλίας και Γραφής χρησιμοποιώντας Γκρικλις (γραπτή ελληνική επικοινωνία με λατινικά γράμματα και άλλα σύμβολα πχ το θ με 8), θυμηθείτε είναι έγκλημα εναντίον μας , Ελάτε να ρίξουμε και αυτό το δόλιο όπλο εναντίων μας.
Ζητήστε το από φίλους σας , οργανισμούς , πανεπιστήμια , τράπεζες , υπουργεία και πόσο μάλλον από το ανθελληνικό Υπουργείο Παιδείας.  Αλλά ακούει αυτό το πράγμα που μπαινοβγαίνει στα σεμινάρια εξόντωσης της Ελλάδος των σχολών Μπιλντερμπέργκ Κακούργος παιδείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου