Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Χρήσιμες πληροφορίες: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (πώς όμως;)

 Οδηγεί ες από τον Αχιλλέα Γιώργο.
Επισυνάπτονται τα εξής:

1.  Σύντομο (μονοσέλιδο) αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο για την έκτατη εισφορά και πώς να μην την πληρώσουμε

2. Επίσης σύντομο κείμενο για το τέλος ακίνητης περιουσίας

3. Η δήλωση αντίθεσης "στην καταβολή αντισυνταγματικής φορολογίας" που συντάχθηκε από συνδικαλιστικές οργανώσεις και βρίσκεται στο site
www.eforiakoi.gr



Όπως λέει κάπου και ένα απο τα παραπάνω κείμενα:

            Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:

Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διέδωσε το!

Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!

Μπορείτε να μαζέψετε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσετε στην ΔΟΥ.
 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! φόρο ακίνητης περιουσίας



Ο 1ος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ο οποίος πλέον είναι μόνιμος!!!!), θα έρθει μέσα στον Οκτώβρη .
Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσουμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.

Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η «δημοκρατική» μας κυβέρνηση).

Μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε το ποσό για την  παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά). Η σύμβαση με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνεχεια.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.
Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ» κι «εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της ΔΕΗ για αποκοπή των παροχών ρεύματος θα χρειασθούν 'στρατιές εισαγγελέων' και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ».
Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε! Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε:
·         Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
·         Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ!
Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό,
ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! την έκτακτη εισφορά



·         Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ.Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση,  έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 303 ευρώ.

·         Άρα αν καθυστερήσουμε έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσουμε η προσαύξηση είναι αμελητέα. Να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, ώστε να αναγκαστούν να φύγουν μαζί με την έκτακτη εισφορά!

·         Στην περίπτωση που χρειαστούμε φορολογική ενημερότητα μπορούμε να την πάρουμε τώρα, πριν την προθεσμία καταβολής της δόσης. Η φορολογική ενημερότητα ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση.

·         Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.

·         Επίσης, έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ. Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες :


·         Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσουμε την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!



Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:

Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διέδωσε το!

Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού!

Μπορείτε να μαζέψετε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσετε στην ΔΟΥ.



Να θυμάσαι:

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των Μνημονίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου